2018 – Året der gik og tanker om det kommende

af Marieduhn

Sidste år omkring sammen tid skrev jeg min første “året der gik” -blog, og den har været så hyggelig at kigge tilbage på, at jeg har besluttet at gøre det til en tradition. Det har været noget af en mundfuld at forsøge at rumme år 2018, og derfor er denne blog også først færdig her en måned inde i det nye år. Der er sket så uendelig mange små og store forandringer i vores hverdag herhjemme, som helt kan overvælde mig at tænke tilbage på. Men det er en sund udfordring at tænke tilbage på året, for at mærke efter og dvæle lidt ved alle de gode ting, som er sket og alle de mål, der er opnået.

Nogle gange har vi så travl med at tænke på næste skridt og næste mål, at vi glemmer at stoppe op og virkelig erkende og anerkende de mål, vi har opnået. Sådan kan vi herhjemme i hvert fald godt have det. Det er på den ene side en god egenskab, da det også er sådan en mentalitet, der driver én fremad, men livet handler jo ikke altid om at komme videre og videre i en fart, men nogle gange om at stoppe op og nyde resultater og glæde sig over alle de ting, man har opnået.

Hvor år 2017 stod i de mange rejser tegn, så har 2018 stået i de store beslutningers. I foråret købte vi en ny stor lejlighed på Amager, en som skal sætte rammen om vores liv og familie i mange år fremadrettet. Vi er blevet gift og har været på den dejligste bryllupsrejse, med alt hvad der hører dertil af hæsblæsende eventyr. Min mand har skiftet job, og jeg selv har arbejdet på min virksomhed, byDuhn, som nu er blevet udvidet med fast samarbejdspartner og egen plakatkollektion.

Jeg har fundet ud af, at jeg er et rigtigt havemenneske, og har lagt mange spændende planer for min have i det kommende år. Det fantastiske ved at pusle i haven er den ro, det giver på øverste hylde. For en ting, jeg også har fundet ud af i det forgange år, er, at når der sker så mange omvæltninger omkring mig, så har jeg behov for at finde roen indeni på en anden måde. Meditation og “slow living” er derfor blevet vigtige begreber for mig og noget, som mine forsætter dette år i høj grad kommer til at understrege og bygge på.

For det føles på mange områder, som om 2018 har været året, hvor vi har skabt rammerne eller skelettet til noget godt, som nu skal fyldes en god solid kerne i – inden vi begynder på de store udbygninger. Livet må tages skridt for skridt, og gerne nydes hele vejen. Det er i hvert fald sådan, jeg ser på det her på starten af det nye år 🙂

Læs også: 2017 – Året der gik og tanker om det kommende

   

Om flytningen

Vi var ikke kommet længere ind i året end februar/marts, før min mand begyndte at tale om denne her smukke lejlighed, der var blevet sat til salg lidt længere nede ad gade. Den havde ALT, mente han, og vups! et par dage efter var vi til fremvisning, og tankerne kørte derefter godt rundt i vores hoveder.

Med beslutningen om at slå til, blev der sat en form for lavine igang: Nedpakning, salg af den anden lejlighed, forhandlinger, køb af den nye, flyttedag, udpakning og indretning… ja, og så er en flytning jo altid en god grund til at få ryddet ud i alle sine ting – gemt nogle, kasseret andre – wow, som tingene kan hobe sig op igennem årene!

Som billederne fra selve flyttedagen herover meget godt viser, herskede der ikke så lidt kaos, på trods af at vi havde gjort os alle mulige forberedelser inden, og taget højde for alt, hvad vi overhovedet kunne. 10 mand, venner og familie, troppede op og hjalp os med at flytte de ikke særlig mange meter, der er imellem lejlighederne. På trods af god hjælp fra mine forældre til at komme på plads med indretningen, så er der stadig mange “to do´s”, før hjemmet helt og aldeles føles som vores.

Her er der flere billeder fra selve flyttedagen.

Om bryllup og bryllupsrejse

Første september – to måneder efter indflytningen i vores nye hjem – blev vi gift på Københavns Rådhus med den nærmeste familie og venner omkring os. Det var en forholdsvis spontant idé, vi havde fået kun et par måneder forinden, men festen blev præcis, som vi havde ønsket os det – med hjemmelavet bryllupskage, brudevals, fine taler og det hele!

Vores bryllupsrejse gik til USA – det helt store roadtrip i tre uger. Her kan du se vores rute fra Chicago til San Francisco. Det var en herlig følelse at kaste alt, hvad man havde i hænderne fra sig og bare rejse afsted, og der findes ingen bedre rejsepartner end min mand. Jeg glæder mig til at fortælle og vise billeder frem herinde.

Om byDuhn

Der er sket en række af forskellige store og spændende ting for min virksomhed, og jeg er så glad for dem alle sammen. Det er ikke let at få alt med, men her kommer nogle af højdepunkterne.

  • Det største skridt, jeg har taget, og derfor også det, jeg vil begynde med, er lanceringen af min plakatkollektion I den blå time. Det har været et af mine store mål og tanken bag, at jeg kastede mig ud i at drive egen virksomhed, og i slutningen af året blev den en realitet. Jeg glæder mig sådan til at arbejde videre med den, og vise den frem til markeder, events og i butikker. Du kan se den på min side her, eller på Artboost, hvor den også sælges fra her.
  • Jeg har også i år fået en fantastisk samarbejdspartner, nemlig Chleopatra Oils, en lokal virksomhed der forhandler rene og naturlige olier til kosmetisk brug. Jeg laver skribentarbejde for dem, samt styrer de sociale medier. Jeg holder virkelig af dette samarbejde og af de to mennesker bag, og glæder mig til at se, hvad vi sammen finder på for Chleopatra Oils. Her kan du læse mere om vores spændende samarbejde.
  • Mit første momsregnskab for virksomheden blev også udfyldt og indleveret i år 2018. Jeg vil ikke kalde det højdepunktet, men alligevel er det en tilfredsstillende følelse af nu for alvor at være igang.
  • Året har budt på en række spændende fotojobs og samarbejder, der begyndte i Finort studiet med disse portrætbilleder. Jeg var i Råbjerg Mile og fotografere for projektet Frisk i Naturen, og det kom der denne skønne række naturbilleder ud af. Jeg har desuden fotograferet til et hyggeligt bryllup i Tivoli, en barnedåb, og sidst men ikke mindst, har jeg skudt coverbillederne til Erik Sørensen Vin’s nye konceptpakker. Men det har jeg slet ikke fået på bloggen endnu..!
  • Min første workshop i eget studie blev afholdt i december, hvor den stod på de fine planteplaneter. Vi var fire skønne kvinder og fik smukke resultater – se dem her.
  • Jeg elsker at lave samarbejder på tværs af professioner, og i starten af året lavede jeg to hyggelige designs til print her på bloggen sammen med DG Design. Det ene var fastelavnspynt (her), det andet påskepynt (her). Vi er allerede igang med at tale om nye kommende prints…

Drømme for det kommende år

Hvor år 2018 var året, hvor vi satte en masse projekter i søen, så skal 2019 være året, hvor de bliver cementeret. Der skal arbejdes videre med og udvikles på. Det skal også være året, hvor alting ikke behøver gå så stærkt. Der skal dvæles ved tingene, så man ordentlig kan mærke, hvad det egentlig er, man laver og opnår.

I skrivende stund har jeg netop underskrevet kontrakt på et kontorfællesskab, som jeg glæder mig så meget til at blive en del af. For den store kontrast mellem at arbejde som lærer på en stor skole med mange kolleger og børn kontra sit eget hjemmekontor og de lokale caféer er enorm, og jeg har fundet ud af, at netop dette kontorfællesskab lige er mig. Det er også en del af at sætte rammerne og trives hele vejen igennem.

I år skal vi også udvide bekendtskabet til nærområderne omkring os, min mand og jeg. Når man flytter fra en ende af landet til en anden, går der tid med at komme ind i området, og vi tager det lidt ad gangen. Hvor jeg efterhånden kender København og brokvarterene bedre nu, så kender jeg slet intet til området på den anden side af Sundet. Skåne og det sydlige Sverige skal derfor udforskes i vores lille sorte Yaris, som efterhånden er kommet til at føle sig lidt som en forsømt storbybil.

For tiden kribler det også i mine finger efter at indrette både vores hjem mere sammen med vores have. Det er sådan en trang, jeg ofte for i foråret, og som er forstærket netop i år, hvor alle rammer er nye. Have, ja tænkt engang at jeg har have. For første gang i mit liv! Og det er her, jeg vil takke af med tanker om al den ro og glæde, jeg skal finde, mens jeg nusser om jordbærplanter og krydderurter – i solen forhåbentlig 😉

<3 Jeg ønsker jer alle et rigtig dejligt år 2019 <3

Hvis I skulle have lyst til at fortælle lidt om jeres nye år og forsætter, er I meget velkomne til at skrive en kommentar i kommentarfeltet herunder. Det er så hyggeligt at dele og inspirere hinanden.

Se også

Skriv en kommentar