Min første plakatkollektion er færdig – en drøm blev til virkelighed!

af Marieduhn

Jeg har hintet lidt til det før – at der sker ting og sager herhjemme – men nu er det hele ved at være så færdigt og parat, at jeg endelig vil fortælle om det. Jeg har i over et år arbejdet på en serie af billeder fra Norge, som tilsammen udgør min første plakatkollektion, og jeg er så glad og stolt over, at den nu har fået det udtryk og den kvalitet, jeg ønskede. Imorgen skal jeg på messe og vise den frem for første gang. Hvor er det fantastisk, når en drøm bliver til virkelighed <3

For at starte ved begyndelsen, så var det oprindeligt min mand, som prikkede til mig omkring mine vintermotiver fra Norge. Om ikke de skulle gøres lidt mere ud af? Måske en plakatkollektion? Det var ikke faldet mig ind, men pludselig så jeg for mig, hvor spændende et projekt, det kunne blive. Og meget mere skulle der ikke til, før det blev en drøm, jeg nu har forfulgt i over et år.

Det har været en udfordrende proces, for der er mange ting at tage stilling til: Hvilken papirstype skal de printes på, hvor mange farver, skal der bruges, hvilke motiver og hvor mange skal udgøre den første kollektion? Hvad med lagerplads og salgssteder, og hvad med redigering og prøver og promovering og logo? Ih, der er mange “firsts”, men sådan er det jo, når man går nye veje.

Imorgen skal jeg til min første messe og vise kollektionen frem, og det glæder jeg mig til. Det er Prismens kunst- og designmarked på Amager. Og jeg er næææsten helt parat 😉 Kom gerne forbi, hvis du har mulighed – der er mange spændende ting.

Find information om Prismens designmarked her

Tankerne bag kollektionen

Projektet hænger tæt sammen med den hytte, mine forældre byggede til familien i skovbrynet på et fjeld i Telemarken, hvor jeg har tilbragt de sidste to vintre. Jeg har opholdt mig der julen over, og sidste år blev jeg og boede alene til langt ind i januar. Med kameraet i hånden vandrede jeg i skovene og ved søen, og det er her navnet I den blå time stammer – timen inden alt lys forsvinder og landskabet får de smukke blå toner.

Isoleret, afsondret, forstummet – sådan kan verden virke på disse egne i vinteren, og det var også en del af den oplevelse, jeg selv fik og ville skiltre. Som en kæmpe kontrast til mit liv i København. Men en vigtig kontrast, som minder om, hvor smukt det simple samtidig er.

Læs mere om tankerne bag kollektionen her og se motiverne

Mens jeg boede alene i hytten skrev jeg en serie af artikler, som jeg stadig har liggende her på bloggen. Alene i Telemarken kaldte jeg dem – du kan læse første del her.

♥ ♥ ♥

Se også

Skriv en kommentar