Mykene – Agamemnons baghave

af Marieduhn

Jeg er jo helt klart en sucker for alt, hvad der har med græske mytologi og historie at gøre. Så da jeg i vinterferien fik mulighed for at besøge sagnkongen Agamemnons palads inde på det græske fastland, var der ingen tvivl om, at det var det, jeg skulle!

Da jeg var 19-20 år flyttede jeg et halvt år til Grækenland, hvor jeg bl.a. arbejdede som rundviser på bronzealderpaladset Knossos på Kreta. Det var en drøm, der gik i opfyldelse, og jeg havde belejligt nok lige skrevet 3.g opgave om Grækenland i bronzealderen, så jeg kendte alt til historien og myterne.

Min interesse for historie går helt tilbage til barndommen, hvor min far fortalte fortællinger fra Saxo’s Danmarks som godnathistorie eller på bilkøreturer. Min far havde ikke mulighed for at besøge mig, da jeg boede i Grækenland, så derfor var jeg meget glad, da vi i vinterferien kunne tage dertil sammen. Her fik vi både set Athen med Akropolis, Delfi og endelig Mykene.

Jeg mærkede virkelig historiens vingesus, da jeg stod under Løveporten og kiggede ind i det over 3000 år gamle sagnomspundne palads. Vi gik op til toppen af paladset, hvor vi satte os og så ud over den fantastiske natur, der omgiver stedet. Man forstår, hvorfor den store konge Agamemnon valgte at bygge sit palads netop her, og jeg sad længe og kiggede ud over markerne og bjergene, hvor der stadig lå en del sne på tinderne. Vi var meget heldige med vejret, som virkelig føltes af forår, på trods af, at det stadig kun var februar.

På rundturen besøgte vi også Korinthkanalen, som var gigantisk og ret vild at gå hen over, vi promenerede i havnebyen Nafplio, hvor vi så de små fiskebåde komme og lægge til, og vi sluttede dagen af ved amfiteatret ved Epidauros, hvor vi kravlede helt op i toppen til endnu en fantastisk udsigt.

Det havde alt i alt været en fantastisk ferie med en masse historie og nostalgi, god far/datter snak og selvfølgelig rigelige mængder af græsk mad, ouzo, solskin og oplevelser <3

Se også

Skriv en kommentar