Opskrift på klar løgsuppe af rødløg

af Marieduhn

Opskrift på klar løgsuppe af rødløg

Klar løgsuppe af rødløg er en smagfuld og sund ret, som både gør sig godt som forret til festlige lejligheder eller som hovedret til hverdagen. Løg indeholder en masse vitaminer, samt antioxidanter og jern. Brug rødløg som en smuk variant af den traditionelle suppe, og server det med et godt stykke brød med ost. Her er en god opskrift på klar løgsuppe af rødløg.

Løgsuppe minder mig om barndom hjemme i Skagen, hvor min mor ofte lavede den lækre klassiske løgsuppe hældt over et brød brød med ost. Det minder mig også om sydeuropæisk sommerstemning, hvor vi har fået det som en frokostret på en italiens eller fransk gaderestaurent. Der findes et væld af udgaver af den klassiske ret, men jeg udfrittede min mor efter hendes opskrift, der jo som regel er den bedste 😉

Jeg har her valgt at bruge rødløg til min version, selvom den originale er med almindelige løg. Farven bliver enormt smuk, og smagen smule mildere. Det er en simpel opskrift og en ret, der ikke falder for tungt – perfekt til en afslappet sommeraften, eller hvis der kommer gæster på besøg.

Andre gode supper

Jeg elsker at lave supper fra bunden, og især i efteråret spiser vi ofte suppe af årstiden lækre grøntsager. Suppe er så godt, fordi man nemt kan bruge en masse grønne og sunde råvare og lave portioner, der kan fryses ned og gemmes til travle dage. Jeg har derfor samlet nogle af mine egne bud på gode supper, jeg ofte laver:

Har du andre gode idéer til hjemmelavede supper? Så er du meget velkommen til at skrive det i en kommentar i kommentarfeltet herunder. Det er så hyggeligt at kunne inspirere hinanden.

♥ Find mere inspiration på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Opskrift på klar løgsuppe af rødløg

Se også

Skriv en kommentar