Væggene bliver malet, og vi tager et dristigt designvalg

af Marieduhn

Væggene bliver malet, og vi tager et dristigt designvalg

 

Væggene bliver malet – og hvor har jeg glædet mig! Det er det næste skridt i vores store renoveringsprojekt. Det er så afgørende for et rum, at følelsen er god – og det har valg af farve enormt meget at gøre med. Se her, hvordan værkstedet, der snart åbner som et spændende galleri, tager sig ud, efter vi har svinget grundigt med malerullen.

Det er blevet tid til at give det gamle værksted den helt store opgradering, når der i denne del af vores renoveringsprojekt endelig kommer farver på væggene! Det er så spændende en del af projektet, som jeg virkelig har glædet mig til. Nu begynder man for alvor at kunne se konturerne af et sted, der bliver præcis, som jeg ønskede mig det.

Loftet først

Inden vi gik igang med væggene, skulle vi dog tage os godt af loftet. Det er et træloft, som er ubehandlet og aldrig har været malet (kun et enkelt sted har det tilsyneladende været kalket). Vi var fast besluttede på, at det skulle males hvidt, og vi havde også købt den hvide grunder og maling hertil, men jo længere vi kom med rengøringen af det, jo mere i tvivl blev vi.

For under årtiers lag af støv, havde brædderne en smuk gyldenbrun glød, og jeg lå og baksede med tanken hele natten: at hvis vi først maler det hvidt, kan vi aldrig få den oprindelige træfarve tilbage. Om morgenen meddelte jeg resten af familien min tvivl, og alle var enige om, at de smukke gamle loftsplader skal forblive, som de er.

Væggene bliver malet

De gamle vægge har været godt medtagne, og ud over en meget grundig rengøring – se video med det her – har en murer måtte pudse meget af det op. Standen, og det fakt at væggene var kalkede, gjorde, at det ikke var muligt at lave den New Yorker væg, jeg i starten drømte om (men mere om det senere).

Når man arbejder med kalkede eller nypudsede vægge, er det vigtigt at bruge en mikrogrunder, før malingen påføres. Den ligger en form for plastiklag på væggen, der forhinder den i at fortsætte med at forvitre. Vi købte vores fra Jotun.

Grundfarven i rummet skulle være hvid, som selvfølgelig er det sikre valg, men også en farve kunstværkerne kommer til at stå godt imod. Den er mat og knækket i en varm nuance, som står godt til det brune loft og gulv. Den er fra Jotuns Proff serie, og fantastisk at arbejde med! Efter første lag var vi faktisk i tvivl om, hvorvidt vi behøvede et lag mere. Men det ender vi nu nok med for en sikkerheds skyld.

Vores dristige designvalg

Og nu tilbage til den væg, jeg oprindelig havde drømt om skulle blive til en New Yorker væg. Vi var enige om, at den gerne måtte skille sig ud, og vi havde haft flere muligheder i spil. Vi ønskede at give rummet karakter, og bevare den rå fornemmelige af industri og værksted, som stedet altid har haft. Og derfor… har vi malet den kulsort!

Jeg ville lyve, hvis jeg ikke indrømmede, at det føltes ret vildt at male den sort – og SÅ sort – men det er det helt rigtige valg, synes vi. Desuden giver det spændende muligheder også at kunne udstille kunst på en sort baggrund.

Den gamle korsten blev også malet sort, og den indgår som en sjov og nostalgisk “feature” i rummet.

Se hvor det hele startede her.

Og med dette blev vi (næsten) færdige med første omgang maling. Vi mangler blot trapperummet, som nu står for tur. Men det er virkelig tilfredsstillende at se et rum, der tegner til at blive både indbydende og spændende, når vi om godt en måned åbner det som galleri for kunst og kunsthåndværk 😀

Se processen i min video herunder ♥

 

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Væggene bliver malet, og vi tager et dristigt designvalg Væggene bliver malet, og vi tager et dristigt designvalg Væggene bliver malet, og vi tager et dristigt designvalg

Se også

Skriv en kommentar