Nyt galleri i Aalborg – mit fantastiske sted er åbnet

af Marieduhn

Nyt galleri i Aalborg - mit fantastiske sted er åbnet

 

Nyt galleri i Aalborg – jeps den er god nok – mit fantastiske sted er færdigrenoveret, åbnet og fuld af den dejligste kunst. Hvad der startede som en løs idé i sommeren er nu et fikst og færdigt galleri med kunst og kunsthåndværk i alle prisklasser – velkommen indenfor.

Ja, og hvor skal jeg egentlig starte? Der er sket så meget de sidste 3 måneder, at jeg knap selv har kunne følge med. For at starte ved det mest grundlæggende, så nåede jeg mit (ganske ambitiøse) mål om at renovere det gamle snedkeri færdigt og åbne et råt galleri, fuld af al den kunst jeg selv elsker. Jeg fik nøgler til et overfyldt snedkerværksted først i august, og 4 måneder senere åbner jeg døren til mit eget galleri. Det er jeg superstolt over, men rejsen er jo kun lige begyndt.

Læs mere: Se her hvor det hele startede

Sidste store del af et renoveringsmaraton

Så hyggeligt at besøge dit skønne Galleri Det Gamle Værksted😀😀 Dejlig atmosfære og hyggelig kreation af juletræ.

– Besøgende

Spoler jeg tiden tilbage til slutningen af oktober, så var væggene lige blevet malet – den første gang – og en ny smuk hoveddør var blevet sat i. Vinduer, varme, lys og meget mere manglede stadig. For ikke at tale om samling og maling af piedestaler, diskområdet og ALT omkring indsamling og ophængning af værker. En ting havde vi dog endelig fastsat: vores åbningsdag, og det skulle være den 2. december.

Igen må jeg indrømme, at vi var en smule naive, men det er nogle gange netop, hvad der skal til for at bære sådan et projekt igennem. Så hurra for naivitet, og for en lille smule overmod til bare at kaste sig ud i det! Vi havde ingen anelse om, HVOR meget, der stadig lå foran os i november, og at alt min vågne tid indtil jul kom til at gå med det.

Jeg arbejder stadig på at klippe videoen fra november/december sammen, for den er mildest talt noget af en mundfuld! Men herunder er den sidst nye video fra oktober, hvor væggene får farve, og vi tager det dristige designvalg at male endevæggen sort:

Nyt galleri i Aalborg – nu åbner vi!

Det er ren hygge i Det Gamle Værksted og at lave sit eget unikke juletræ med en god kop kaffe serveret til er en juleoplevelse 🤶🎄🎄

– Besøgende

Vi arbejde indtil sidste øjeblik. Aftenen inden åbningsdagen, malede jeg disken (se billede herover), og om morgenen på åbningsdagen monterede vi hjul derpå. Og mens de første gæster gik omkring, fik jeg sat priser op overalt. Åbningsfesten den 4. var fantastisk, hvor folk fra nær og fjern kom forbi og hilste på. Sikke en dag, hvor vi bød på bobler og kanapeer, og til gengæld fik en masse dejlige samtaler og oplevelser ud af det.

Jeg åbnede galleriet med i alt 11 spændende og forskelligartede kunstnere og kunsthåndværkere, med alt fra glas og tekstil til malerier i både stor og lille skala. Mit mål har hele tiden været at have et bredt udvalg, både i stil og prisklasse, så alle kan være med og få en oplevelse ud af det. Om det er at købe værker hjem til at glædes ved hver dag, eller blot at komme forbi og få en god oplevelse af atmosfæren i galleriet.

Det var også muligt i decemberdagene at komme til en hyggelig “drop in” workshop, hvor vi foldede juletræer, og det er fra kommentarer på vores Facebook side herfra, at de ovenstående citater stammer.

Nyt galleri i Aalborg - mit fantastiske sted er åbnetNyt galleri i Aalborg - mit fantastiske sted er åbnet

 

Og hvad så herfra?

Der er så mange punkter, jeg stadig har på min liste og drømmer om at realisere for Galleri Det Gamle Værksted, og jeg har allerede kastet mig ivrigt over flere af dem.

For eksempel vil der løbende komme flere dygtige mennesker til vores lille kunstnerfamilie, som jeg er begyndt at kalde den. Januar har stået i keramikkens tegn, og allerede i denne uge (årets første åbningsuge) kommer der adskillige smukke keramiske værker på hylderne.

Jeg elsker at besøge kunstnerne i deres værksteder eller atelierer, og jeg har og skal besøge flere af de nuværende kunstnere, fordi vi skal have “varelageret” suppleret op – det er jo en ganske dejlig følelse.

Med lysere tider og varmere vejr, kommer også flere workshops og events. Blandt andet kommer man til at kunne møde kunstnerne og se, hvordan de arbejder med deres kunst og teknikker. Kaffesalg er også en drøm for mig at få etableret med det nye år.

Desuden er der masser af praktiske projekter, såsom flere piedestaler, en udvidelse af diskområdet, forskønnelse af udeområdet osv., som jeg glæder mig til at tage fat på. Så ja, dette er kun begyndelsen på noget, der aldrig kommer til at stå stille, men vil blomstre i samspil med dygtige håndværkere, der brænder for det, de laver.

Der er masser af grunde til at komme forbi og opleve mit dejlige Galleri Det Gamle Værksted.

– Marie

Følg galleriet her:

Instagram

Facebook

Adresse:

Vangs Allé 4a, baggården

9000 Aalborg

♥♥♥

Nyt galleri i Aalborg - mit fantastiske sted er åbnet

Nyt galleri i Aalborg - mit fantastiske sted er åbnet Nyt galleri i Aalborg - mit fantastiske sted er åbnet

Nyt galleri i Aalborg

Se også

Skriv en kommentar