Stenranker af hulsten – inspiration til haven

af Marieduhn

Stenranker af hulsten - inspiration til haven

 

Stenranker af hulsten er perfekt til at hygge i haven. Gå på opdagelse på vores dejlige strande og lad hele familien lede efter de fine hulsten, der ligger og putter sig i strandkanten og bølgeskvulpet. Når du har sten nok, kan du sammensætte dem til en ranke og med et par smukke perler i glas, lade dem glimte og skinne hele sommeren igennem.

Stenranker af hulsten hænger og glimter i solskinnet. Det er en af de første forårsdage, og jeg nyder at være i haven igen. Det er et år eller to siden, vi lavede disse ranker, og jeg har elsket dem siden. De minder mig om familiens gåture langs strandene i Skagen, og om sommer i haven hjemme hos mine forældre. Vi havde en regel, der gik på, at hvis man fandt en hulsten, måtte man få en is.. selvom der nu aldrig var nogen, der måtte undvære 😉

I vores taghave på Amager hænger der nu fire flotte ranker, en på hver stolpe i vores hegn ind til naboen. Det er dejligt med et minde hjemmefra, og som prikken over i’et, har min mor tilføjet de fineste store glasperler fra glaspusteren i Skagen.

Prøv også: Lav din egen bordskåner med sten fra stranden 

Stenranker af hulsten - inspiration til haven Stenranker af hulsten - inspiration til haven

Stenranker af hulsten - inspiration til haven

Sådan laver du dine stenranker af hulsten

Det er vigtigt, at du bruger den rette snor. Mange typer kan have svært ved at holde til vejret; blæst og regn kan gør den mør, og så holder ranken ikke. Denne metaltråd fra Silvan har holdt længe, så lignende vil jeg klart anbefale.

Du skal bruge

  • hulsten
  • metaltråd
  • tang
  • evt. glasperler

Sådan gør du

  • Arranger dine sten i den rækkefølge, du vil have dem til at hænge i ranken.
  • Brug en tang til lave en løkke i den ene ende af snoren – den skal bruges som ophæng til ranken. Klip snoren til så den passer i længden med ranken (plus 10-15 cm længere).
  • Placer stenene på tråden, og afslut ranken ved at køre tråden tilbage en sten og brug tangen til at tvinde den et par omgange omkring sig selv (se billedet).
IMG_2725-kopi
Fir på-kopi
IMG_2710-kopi
IMG_2714-kopi

 

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Stenranker af hulsten - inspiration til haven

Se også

Skriv en kommentar