Jardin Majorelle – “must see” i Marrakesh

af Marieduhn

Jardin Majorelle Marrakech Marokko

Jardin Majorelle. Det er ingen hemmelighed, at Marrakesh (især i souk’ens støvede gader) er en hektisk og støjende by. Det er også en af charmerne, at du altid skal være årvågen overfor gadebørn, der vil mislede dig i gyderne, og handlende der vil prutte om tingene, men skulle du på et tidspunkt blive mættet for denne arabiske charme, så tag en pause i Jardin Majorelle. Haven, eller parken er en skøn oase og et fristed, der emmer af kunsterisk idyl og kreativ afslappethed. Der er skruet godt op for de gule, blå og pink farver, og de små skyggefulde stier er livsgivende i middagsvarmen.

Haven blev oprindelig skabt af den franske maler Jacques Majorelle, som boede her 1922-62. I 1980 overtog modeskaber Yves Saint Laurent og hans partner Pierre Bergé stedet, for at forhindre, at det blev bygget om til et hotel. Yves Saint Laurent var meget inspireret af Orientens og Afrikas landskaber og kreerede mange af sine designs her. Man kan fornemme hvor fantastisk, det må have været at sidde her med en kop kaffe og tegne eller male, hvis man går en tur ind i caféen – en hyggelig lille gård i havens hjørne.

Jardin Majorelle Marrakech Marokko

Yves Saint Laurent samlede også på berbisk kunsthåndværk, som idag er samlet i et museum i den blåmalede villa. Det er ret fantastisk med dragter, køkkengrejer, billeder og musik. Og det var sjovt at gå en tur herind med min ven, som er berber fra Høje Atlas – han kunne nikke genkendende til dragter og smykker og forklarede mig, at der er stor forskel i udstyr alt efter, hvilken del af Atlasbjergene, man kommer fra. Ved siden af museet er der et galleri med nogle af Yves Saint Laurents “Love”-plaketer, der er lavet ud af nogle nytårskort, han i en årrække sendte venner og kunder.

Efter en tur herinde har man lyst til at sætte sig ned med farvepaletten og et lærred.

<3 Let’s keep inspiring <3

Jardin Majorelle Marrakech Marokko

Se også

6 kommentarer

Camilla 16/02/2018 - 16:48

Jardin Majorelle er simpelthen sådan et smukt sted. Skal helt sikkert besøge det igen, hvis jeg vender tilbage til Marrakesh en dag (:

Svar
Marieduhn 16/02/2018 - 20:05

Ja, det er virkelig en skøn lille oase, og dejlig skyggefuld, når der er rigtig varmt <3
Knus

Svar
Liselotte / everyday couture 16/02/2018 - 11:22

hvor ser det smukt ud <3

Svar
Marieduhn 16/02/2018 - 13:09

Det var virkelig også dejligt 😀
Knus Marie

Svar
Jens Bonnevie 07/08/2017 - 15:58

Fantastisk sted!

Svar
Marieduhn 16/02/2018 - 10:17

Ja, det er et rigtig dejlig sted <3
Knus Marie

Svar

Skriv en kommentar