Opskrift på hjemmelavet myntelikør – mild og afbalanceret aperitif

af Marieduhn

Opskrift hjemmelavet myntelikør, nemt og lækkert selv at lave

Hjemmelavet myntelikør er en sød og lækker aperitif til de lune sommeraftener i haven. Den er mild og afbalanceret, og en sjov og anderledes måde at bruge mynte på. Denne er lavet på en snapsebase, og er sødet med akaciehonning og tilsat rom for en god dybde i drikken. Her er en god opskrift på smag af sommer.

Jeg har brugt en skøn og solrig Kristi Himmelfart i Skagen, hvor mine forældre bor, og som sædvanlig har vi altid mange hyggelige kreative projekter, som vi laver sammen. Denne gang stod den bl.a. på snapse- og likørbrygning. Det er fantastisk, når man kan bruge de råvarer, der gror omkring én, og i mine forældres have, omkring deres lille andedam, gror der mynte. Derfor faldt valget på hjemmelavet myntelikør – og den blev lækker!

Jeg har selv mynte i haven, og jeg er meget glad for den, fordi den gror så godt og kommer igen hvert år. Da den er så voksestærk en plante, skal den gerne stå eksempelvis i en plantekasse, så den er afskærmet fra resten af havens bede. Den vil nemlig gerne bede sig! Men det er også det, jeg så godt kan lide – man kan blive ved med at bruge af den, og den bliver nærmest bare finere og kraftigere af det.

Prøv også: Hjemmelavet syltetøj med æble og havtorn – opskrift

Tip til din hjemmelavet myntelikør

Jeg har brugt en halvliters gammeldags mælke-/flødeflaske, som jeg synes er rigtig charmerende. Har også puttet en gren i fra mynten. Vi sad i mine forældres drivhus og prøvesmagte den – og var rigtig tilfreds! Det klæder likøren at være iskold, når man drikker den 🙂

Idéer til hjemmelavet snaps

Der er mange gode muligheder for at lave lækre og smagfulde snapse selv. Jeg synes, det er sjovt at eksperimentere med, og det er rart altid at have lidt på lugar til en hyggelig værts/værtindegave. Her er nogle andre gode bud på hjemmelavet snaps:

Har du andre gode idéer, erfaringer eller bud på spændende likører eller snapse? Du er meget velkommen til at dele i kommentarfeltet herunder. Det er så hyggeligt at kunne inspirere hinanden.

♥ Find mere inspiration på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Opskrift hjemmelavet myntelikør, nemt og lækkert selv at lave

Se også

Skriv en kommentar