Snaps på rønnebær – god opskrift på hjemmelavet snaps

af Marieduhn

Snaps på rønnebær - god opskrift på hjemmelavet snaps

Snaps på rønnebær får den smukkeste gyldne farve og er samtidig velsmagende. Den er dekorativ, mens den står og trækker, og laver du den i efteråret, er den perfekt til julebordet eller til andre hyggelige sammenkomster i juletiden. Denne snaps er lavet på en base af Brøndum snaps, men man kan også fint lave den på vodka. Her er en god opskrift på hjemmelavet snaps på rønnebær. 

Det er sjovt at lave sin egen snaps og at eksperimentere med forskellige smage. Denne opskrift på porsesnaps er en af mine egne favoritter, og denne opskrift på mandarinlikør er super lækker i vintermånederne. Jeg er stor tilhænger af at bruge af de ting, vi kan samle i naturen, og porse kan man finde mange steder. Det samme gør sig gældende med rønnebær, som der har været super mange af i år.

Rønnebær er en central ingrediens i Gammel Dansk og passer godt sammen med alkohol. Bærrene skal gerne trække i nogle måneder, før smagen bliver god og tydelig, og med en dekorativ flaske kan den pynte hyggeligt op i mellemtiden. Flasken, jeg har brugt her, er en gammel patentflaske fra Tronhjem, og jeg synes, den er så charmerende.

Jeg lavede denne snaps på rønnebær i vores hytte i Norge, hvor træerne bugnede af tunge klaser rønnebær. De var slet ikke til at stå for, og det er blevet til fire spændende opskrifter med rønnebær (se dem nederst i indlægget).

Snaps er for de tålmodige, men resultatet er ventetiden værd <3

Opskrift på snaps på rønnebær

Ingredienser:

  • rønnebær
  • Brøndum snaps eller klar vodka
  1. Rengør rønnebær og frys dem ned i omkring et døgn.
  2. Fyld flasken ca. halvt op med bær, og top op med snaps eller vodka.
  3. Snapsen har godt af at trække i minimum to-tre måneder, mørkt og køligt.

TIP!

Lav ekstra snaps, nu du er igang, og brug dem som hyggelige og personlige gaver.

Find mere inspiration til efterår og snart også jul på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer ind <3

Salt med rønnebær

Gelé med rønnebær

Snaps på rønnebær - god opskrift på hjemmelavet snaps

Snaps med rønnebær

Cheesecake med rønnebær

 

Se også

Skriv en kommentar