Gelé med rønnebær – god opskrift på hjemmelavet gelé

af Marieduhn

Gelé med rønnebær - opskrift på hjemmelavet gelé

Gelé med rønnebær er lækker både til ost, pandekager eller til kød, og er en klassiker i det nordiske køkken. Rønnebær har et naturligt højt indhold af pektin, som gør dem perfekt at bruge til gelé og andre syltesager. Hæld massen på smukke glas og gem dem til jul – de kan både bruges som tilbehør til julemaden eller som velsmagende hjemmelavede julegaver. Her får du en god opskrift på hjemmelavet gelé med rønnebær.

Som du nok har bemærket, så kører jeg en lille kavalkade med rønnebær for tiden her på bloggen. Inden vi rigtig tager fat på julesæsonen, synes jeg, det er på sin plads at hylde efteråret en sidste gang i smukke orangerøde toner. Jeg har i alt lavet fire lækre opskrifter med rønnebær – lavet dem sammen med min dygtige mor – og du kan se dem alle nederst på siden her. Der er snaps, cheesecake og en god kryddersalt (den opskrift kommer i weekenden).

 

’De er sure’, sagde ræven om rønnebærrene. Han kunne ikke nå dem.

 

De små orangerøde bær er at finde næsten overalt i naturen, og de er nemme at plukke, fordi de ofte hænger i store tunge klaser. Bærrene har fået et lidt blakket ry – måske pga. det ordsprog, vi så godt kender, og det er måske derfor, de i en periode er gået “af mode” i det nordiske køkken. I virkelig er rønnebær i højere grad bitre, og bruger man bitterheden på en god måde, kan den være et super lækkert supplement i køkkenet.

Gå gerne efter de flotte modne rønnebær, og brug umodne æbler, da de er med til at gøre geléen fast. God fornøjelse 🙂

TIP!

Når du har lavet de flotte og klare geléer, kan du give den sidste del af massen et pres – der er ofte meget mere saft tilbage, som blot er lidt grumset. Brug også rønnebærgeléen til pandekager, vafler eller som topping på morgengrøden.

Find mere inspiration til efterår og snart også jul på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer ind.

Skriv endelig en kommentar, hvis du har gjort dig erfaring med rønnebær eller har spørgsmål.

<3 Det er så hyggeligt at høre fra jer <3

Snaps med rønnebær

Salt med rønnebær

Gelé med rønnebær - opskrift på hjemmelavet gelé

Gelé med rønnebær

Cheesecake med rønnebær

Se også

Skriv en kommentar