Salt med rønnebær – opskrift på hjemmelavet kryddersalt

af Marieduhn

Salt med rønnebær - opskrift på hjemmelavet kryddersalt

Salt med rønnebær er en herlig måde at tilføre maden et ekstra niveau. Saltet får en smuk orange farve, og bærrene tilføjer en syre, der er god til mange retter. Desuden er rønnebær fulde af gode vitaminer, som bare er en ekstra bonus. Der er så mange spændende muligheder for lækre kryddersalte, og det er supernemt (og ikke til at stoppe!), når først man går igang. Her er en opskrift på hjemmelavet salt med rønnebær.

Den nordiske natur har så mange farver i efteråret, og en af de smukkeste er nu engang den gyldne og kraftige orange. Et af de træer, der står flottest i år, er rønnen. Det bugner med de tunge klaser af modne bær, som jeg ikke har kunne holde hænderne fra.

Det er en fantastisk følelse at kunne gå direkte ud af sin hoveddør og plukke ingredienser til sig madlavning, og i år har jeg altså kastet mig over de smukke rønnebær. Det er blevet til fire gode opskrifter, som alle varmt kan anbefales. Det drejer sig om snaps med rønnebær, en smuk cheesecake, en lækker gelé og naturligvis denne med salt. De er alle lavet sammen med min mor, hvilket i min verden er et godt kvalitetsstempel 😉

Bærrene er lettere at arbejde med, når de har været nedfrosset, og dertil også sødere.

God fornøjelse med din salt med rønnebær.

TIP!

Det smukke salt giver en fin syrlighed til maden, som kan bruges til det meste. Prøv at drysse det over din næste æggemad og se, hvor fin den bliver. Bliver du bidt af at lave salt, så prøv også med andre spændende urter fra den nordiske natur.

Find mere inspiration til efterår og snart også jul på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer ind.

Snaps med rønnebær

Salt med rønnebær - opskrift på hjemmelavet kryddersalt

Salt med rønnebær

Gelé med rønnebær

Cheesecake med rønnebær

Se også

Skriv en kommentar