Hjemmelavede værtindegaver – inspiration til hyggelige gaver

af Marieduhn

Hjemmelavede værtindegaver

Hjemmelavede værtindegaver er altid rart at have parat i juletiden, hvor der er så mange hyggelige lejligheder til at sende en kærlig tanke ud til vores kære. Disse hyggelige gaver indeholder lækre hjemmebagte småkager og har et hjemmelavet rensdyr i Foam Clay bundet i sløjfen. Find opskrifter, vejledning og inspiration til dine egne hjemmelavede værtindegaver her.

Juletid er lig med søde tanker og lidt ekstra nærvær overfor dem, vi holder af. De mange komsammener er oplagte til netop at sende lidt kærlighed ud i vores omgivelser, og så er det rart at have lidt parat til disse lejligheder. For mit vedkommende var lejligheden denne weekend, at min gode veninde lige var kommet godt hjem fra en operation på sygehuset plus en klassisk familiejulefrokost i Gilleleje.

I de små gaver er der hjemmebagte småkager, også kaldet svenske chokoladebrød. Jeg har dekoreret dem med de søde hjemmelavede rensdyr i Foam Clay og bundet det hele sammen med lidt rødt bånd og dertil pyntegran, som vi har samlet i skoven. Rensdyrene er simple at lave og kan ligge på lager, indtil lejligheden byder sig. Derimod er småkagerne sværere at gemme – i hvert fald hvis din familie er ligeså kageglad som min 😉

Hjemmebagte småkager

De hjemmebagte småkager er bare lækre og et fast indslag vores julemåned (og også lidt før). De hedder svenske chokoladebrød, og har en blød kerne men sprøde udenpå. Min mor har altid bagt dem til jul, og nu har jeg fået hendes opskrift. Jeg har før lagt den ind her på bloggen – du kan finde via linket herunder. Jeg linker også til en anden variant, vaniljesmåkager med chokoladestykker, som også er supergod i juletiden.

Opskrift på svenske chokoladebrød.

Opskrift på vaniljesmåkager med chokoladestykker.

Rensdyr i Foam Clay

De små rensdyr kan med fordel laves i forvejen, de skal nemlig lige have tid til at tørre, og når man er igang, kan man lige så godt lave nogle stykker og have liggende. Jeg bruger dem både til værtindegaver som her, men også i juledekorationer, kranse og lignende hjemme hos mig selv. Se nogle dekorationer, jeg lavede med dyrene sidste år, på det nederste billede her.

Rensdyrene er lavet i Foam Clay, som er et modellervoks-lignende materiale, der er super simpelt at arbejde med og kan give mange flotte resultater. Jeg har givet dem en lille ellekogle i hånden – det er altid godt med et lager af forskellige kogler og andet naturpynt her i juletiden.

Du kan finde en god guide til polardyrene på CChobby’s hjemmeside, hvor alle materialerne også er fra. 

Find materialerne her (reklamelink).

Jeg har før skrevet et indlæg med 10 gode idéer til hjemmelavede værtindegaver, så hvis du vil have mere inspiration, kan du kigge på min liste her.

Hjemmelavede værtindegaver

Hjemmelavede værtsgaver

Polardyr

Se også

Skriv en kommentar