Opskrift på mormors småkager med chokolade

af Marieduhn

Nem opskrift på småkager

Selvom vi er på den anden side af julen, er tiden for småkager ikke helt forbi endnu. Disse er lækre også til nytåret eller til en julefrokost mellem jul og nytår. Det er min mormor, der plejer at lave dem, så i min familie, er det “mormors småkager” 🙂

Det er en ganske simpel opskrift, der ikke kræver mange ingredienser – perfekt hvis man skal have børn med i køkkenet. Opbevar dem i en dåse, så de holder sig sprøde og lækre.

Du skal bruge (ca. 80 stk.):

  • 1/2 kg hvedemel
  • 200 g flormelis
  • 375 g smør
  • 1 æg
  • 100 g mørk chokolade

Sådan gør du:

Kom mel og flormelis i en skål. Smuldr smørret jævnt deri. Saml dejen med ægget. Chokoladen hakkes og æltes hurtigt sammen med dejen, så chokoladen ikke smelter.

Del dejen i to og lav dem til ruller på ca. 5 cm. Lad rullerne stivne i køleskabet i omkring 1 time.

Skær skiver af rullerne – ca. 1/2 cm tykke. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og kom dem i ovnen.

Bagetid

Ca. 8 minutter ved 200 grader

Prøv også denne opskrift på hjemmelavede småkager med kakao og vanilje.

Nem opskrift på småkager

Det hyggelige ved at fejre jul på en fjeldside i Norge er som eksempelvis imorges, hvor vi fik besøg af et lille egern under morgenmaden. Det var et af de rødbrune, som efter min mening er de smukkeste, med en stor busket hale.

Vi opdagede imidlertid, at den lille fætter havde moret sig i mine forældres fåreskind, som ligger på bænken til at holde sig varm på. Den har plukket i hårene og smidt dem ned på gulvet – måske for at bruge det som for til sin vinterrede, som må være et sted i nærheden.

Ikke desto mindre har vi lagt foder ud til den, og jeg håber på at hilse på den igen imorgen 🙂

Nem opskrift på småkager

Se også

Skriv en kommentar