Glædelig jul + last minute servietringe diy

af Marieduhn

diy servietringe til jul

Glædelig jul allesammen!

Her i hytten spiller julemusikken og der dufter af hjemmebag, nyindbragt grantræ og julekrydderier. Mandlerne er smuttet, og gaver kommer én efter én ned under træet, som vi pyntede igår. Jul er da bare skønt 🙂

Her i hytten er der ingen travlhed. Morgenerne er dejligt lange, for solen står meget sent op. Til gengæld kan man se lys spredt ud over dalen, som vi har udsigt til. Det er smukt at se dem blinke overalt mange kilometer herfra på klippesiderne omkring søen. Da vi kun er os fire – mine forældre, min bror og mig – er det ganske afslappet med forberedelserne til i aften. Det er kun anden gang, at vi kun er os til jul.

Igår gik tiden med at finde det helt rigtige juletræ. Vi fælder det selv i skoven bag hytten, hvor der står nogle grantræer spredt omkring. Det var min far og mig, der i år havde tjansen. Min bror var på ski i fjeldet, mens min mor var i køkkenet. Da det ikke ligefrem er nogen plantage, vi bor ved, men derimod en vild skov på en bjergside, hvor træerne vokser helt naturligt, ser de nogle gange lidt… ukurante ud. Det lykkedes os dog at finde et, der var næsten helt på alle siderne, men med godt med julepynt dynget derpå, ser man stort set ikke, at det er skævt som en spændt flitsbue X)

I år er temaet på julebordet hvid og natur – for hvad er mere passende, når man nu er her midt i den norske vildmark? Jeg har kreeret disse små, simple servietringe til temaet. Super nemt projekt af nogle ting, som jeg havde på lager. Elgene af bark er nogle, jeg engang købte i et supermarked, men kan let skiftes ud med andet julepynt, du kunne have liggende.

Find flere idéer til julebordet på denne opslagstavle fra Pinterest <3

Alt du skal bruge:

  • toiletrulle / køkkenrulle
  • lim og limpistol
  • pynt som fx elgene her
  • grangrene
  • hobbykniv
IMG_8146
IMG_8159
IMG_8148
IMG_8168

Sådan gør du:

  1. Skær toiletrullen ud med en hobbykniv i ringe af ca 1 cm
  2. Lim på ringen
  3. Placer pynten herpå
  4. Før servietten igennem og placer en lille grangren bag ringen, så den fastholdes

Bordet er ganske simpelt pyntet med et par nisser, en grangren og nogle flettede julestjerner. Vi bruger de fine gamle juleplatter som små tallerkener – de er nu så smukke. I eftermiddag vil jeg en tur op i fjellet, så der er god appetit til aftenens julelækkerier.

<3 Jeg håber, I alle får en skøn aften <3

diy servietringe til juldiy servietringe til jul

Se også

Skriv en kommentar