Opskrift på laksemousse

Opskrift på hjemmelavet laksemousse

Laksemousse er perfekt som forret ved festlige lejligheder, eller hvis det bare skal være lidt ekstra lækkert en aften. Den er velsmagende med en kombination af det syrlige fra citronen og den cremede base fra fløden og creme fraichen. Desuden er den smuk at se på og kan også laves som én stor portion til større selskaber.

Jeg selv laver gerne retten til nytår, men også til festlige stunder med gæster resten af året. Det gode ved den er, at den med fordel kan laves dagen i forvejen. Så sætter husblassen sig, og man kan nøjes med at koncentrere sig om anretningen.

Alt du skal bruge (6 pers.):

  • 3 blade husblas
  • 300 g kold, kogt fersk laks
  • 2 dl finthakket bladselleri
  • saft fra 1/2 citron
  • 1 ½ dl crame fraiche
  • 1 ss salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl piskefløde

Sådan gør du:

Kog laksen ca. 10 minutter, og lad den køle helt af. Fjern eventuelle ben og skind fra den. Bland laks, bladselleri, citronsaft, cremefraiche, salt og peber i en skål.

Kom husblassen i en kop/skål med koldt vand i ca. 5 minutter. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt den ved svag varme. Hæld husblassen i en tynd stråle i lakseblandingen, mens du rører rundt.

Pisk fløden til flødeskum og vend det i blandingen. Smag laksemoussen til og fordel den i 6 forme. Bank formene let mod bordet, så moussen glider godt ud i dem. Stil dem tildækket i køleskabet i mindst 4 timer.

Tip!

Du kan også hælde massen i plastbeholdere i portionsstørrelse og vende dem ud dagen efter, de er lavet. Husblassen gør, at de stivner i formen.

Når de tages ud af formen, løsn da, med en spids kniv, kanten af mousserne og vend dem ud på portionstallerkener. Pynt med citronbåde, bladselleriblade eller rød peber og server med ristet brød.

Læs også: Opskrift på klar løgsuppe af rødløg

Opskrift på hjemmelavet laksemousse

FacebookPinterest
Tagget , , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *