Opskrift på laksemousse – god og børenvenlig forret med fisk

af Marieduhn

Opskrift på hjemmelavet laksemousse

Laksemousse er perfekt som forret ved festlige lejligheder, eller hvis det bare skal være lidt ekstra lækkert en aften. Den er velsmagende med en kombination af det syrlige fra citronen og den cremede base fra fløden og creme fraichen. Den kan laves i små forme som her, som kan portionsanrettes, eller laves som én stor portion til større selskaber, hvor man skærer skiver fra. Her er en god opskrift på laksemousse.

Jeg selv har flere gange lavet denne laksemusse til nytår, men også til festlige stunder med gæster resten af året. Ud over at den er super lækker, er det samtidig en børnevenlig måde at spise fisk på. Den er cremet og ikke skarp i smagen. En anden stor fordel er, at den er god at lave dagen i forvejen, da husblassen så sætter sig godt. Så kan man på selve dagen nøjes med at koncentrere sig om anretningen.

God fornøjelse med denne opskrift på laksemousse 🙂

Tip!

Du kan også hælde massen i plastbeholdere i portionsstørrelse og vende dem ud dagen efter, de er lavet. Husblassen gør, at de stivner i formen. Når de tages ud af formen, løsn da, med en spids kniv, kanten af mousserne og vend dem ud på portionstallerkener. Pynt med citronbåde, bladselleriblade eller rød peber og server med ristet brød.

Hvis du vil gøre det helt simpelt for dig selv, kan du vælge at bruge laks fra dåse i stedet for at koge den. Husk at kigge efter det bæredygtige fiskericertifikat, når du køber dine fisk.

Læs også: Opskrift på klar løgsuppe af rødløg

Opskrift på hjemmelavet laksemousse

Se også

Skriv en kommentar