10 idéer til hjemmelavede værtindegaver

af Marieduhn

Kreative værtindegaver op til jul DIY

Værtindegaver er en uundværlig del af alle de mange hyggelige komsammener i julen. At kunne give en gave – ligemeget størrelsen – er en god måde at anerkende det store arbejde, der ofte bliver lagt i festlighederne. De hjemmelavede værtindegaver er og bliver mine favoritter, både for det personlige i disse, men også fordi det bare er så hyggeligt at lave. Derfor har jeg her lavet en liste med link til idéer og inspiration til hjemmelavede vært- eller værtindegaver.

Vi har nu rigtig taget hul på årets julefrokoster, som for ores vedkommende finder sted mange steder i landet. Vi har familie både i Gilleleje i øst, Skagen i nord, Klitmøller i vest og lidt derimellem. Julen er en lejlighed til en få set mange af de mennesker, der betyder noget for en, og som man ikke ses så meget med i hverdagen.

Idéer til hjemmelavede værtindegaver

På listen over idéer til hjemmelavede værtindegaver er der både spiselige og dekorative ting, og det er meget forskelligt, hvor tidskrævende de er. De er lavet på forskellige tider af året, men kan alle laves om til en meget fin og julet variant 🙂

  • Soyamandler – Hæld dem i et syltetøjsglas og pynt det med sækkelærred og et fint bånd, som jeg har gjort på billederne her. Du kan give dem sammen med et par gode juleøl.
  • Julekokedama – Lav en eller flere alt efter, hvad du har til tid. Følg linket og find min how-to guide.
  • Julekugler af naturmaterialer – De er så smukke i par med et stearinlys – en hel dekoration i sig selv.
  • Juletræ af ellekogler eller skagenroser – de minder i princippet om julekuglerne herover, og jeg udgiver en how-to guide næste uge.
  • Små fjeræg til juletræet – Gør fjeræggene mere julede med et bånd i toppen.
  • Knækbrød – Med cellofan, bånd og en sløjfe er knækbrødene gave-klare. Du kan give dem sammen med nogle delikatesser til at spise hertil.
  • Porsesnaps – Behøver jeg at sige, at den hjemmelavede udgave er perfekt til julebordet?
  • Figenkugler – De kan gives i en smuk juledåse som et sundere afbræk til julegodterne.
  • Juletræ af foldede bøger – En julekugle i toppen er prikken over i’et i disse fine juletræer.
  • Coasters af strandsten – Istedet for én stor måtte (som jeg lavede – se link), så kan man lave fire små fine coasters. Gå efter de små flade strandsten.

Find mere inspiration og kom i god vinter-/julestemning på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer ind <3

Kreative værtindegaver op til jul DIY Kreative værtindegaver op til jul DIY

Se også

Skriv en kommentar