DIY Juletræer af gamle bøger – bæredygtigt julepynt

af Marieduhn

DIY: Juletræer af gamle bøger - bæredygtigt julepynt

DIY juletræer af gamle bøger er et superhyggeligt og dekorativt projekt – og det kan nemt laves sammen med den øvrige familie, da teknikken ikke kræver det store. Jeg selv kan blive helt grebet af at sidde og folde, og kan føle det helt meditativt at slå hovedet fra og lade hænderne arbejde. Afslut med en julekugle på toppen, eller måske en stjerne, og du har det smukkeste hjemmegjorte diy juletræ – til dig selv og familien eller til en, du holder af <3

Jeg har en ambition om, at alt vores julepynt med tiden skal være hjemmelavet – gerne af enten naturmaterialer eller af genbrug. Det er for det første dejligt med de minder, der vælter frem sammen med julepynten, når kassen er hentet op af kælderen, og tingene én efter én bliver fundet frem og kigget på. Kan du huske dengang hele familien var i skoven, og den bugnede af skagenroser – derfor lavede vi det år julekugler af skagenroser. Eller dengang jeg bandt koglekranse til hele familien – bedsteforældre inklusiv – og vi har siden haft dem alle hængende hvert år til jul.

Ud over de hyggelige stunder med kreativt arbejde, er der også mange andre gode grunde til at lave julepynten selv – og ved at bruge naturmaterialer og genbrug hertil. Vi sparer miljøet ved ikke at forbruge (så) meget ekstra, og vi sparer pengepungen i en tid på året, hvor vi vist har mange andre ting, vi gerne vil bruge pengene på. Desuden er det så hyggeligt at gå en tur i skoven og samle eller at tage en tur på loppemarked og finde spændende unikke ting og kuriositeter. Du får også noget til dine stuer, som ingen andre har magen til 🙂

Hvis du ikke lige står og har en masse gamle bøger på lager, som du vil lave til julepynt, så gå på det lokale bibliotek en tur. De har for det meste et område, hvor de sælger udslidte eller outdatede bøger til 5-10 kr pr styk. Gå gerne efter nogle med god volumen og med små bogstaver – de bliver meget fine.

Jeg har nu også en hyggelig VIDEOGUIDE, hvor du kan lave træerne sammen med mig.

Se også: 10 idéer til hjemmelavede værtindegaver

DIY: Juletræer af gamle bøger - bæredygtigt julepynt

DIY juletræer af gamle bøger – sådan gør du

Du skal bruge:

Sådan gør du:

  1. Skær for- og bagside af bogen, så du kun har de inderste sider og den lim, der holder dem sammen i ryggen.
  2. Fold øverste højre hjørne ind mod midten (se billederne) og glat kanten skarp. Dernæst folder du siden endnu engang fra højre ind mod midten og sørger for at folden er skarp. Du bladrer side og fortsætter så langt, som du kan, indtil du fornemmer, at der er nok sider til at danne et rundt juletræ.
  3. Skær de overskydende sider af ved at skære ned langs ryggen af bogen. Vær opmærksom på, hvordan bogens sider er samlet og skær imellem disse samlinger og ikke midt i dem, da siderne i det tilfælde vil falde ud.

Tip!

Som det ses på billederne herunder opstår der hjørner i bunden. Dem kan man vælge at klippe af, som jeg har gjort eller lade dem sidde, så det ligner en juletræsfod. Afslut med en stjerne eller julekugle i træets top.

Se også: Julekokedama – svævende juledekorationer i rød og guld

DIY: Juletræer af gamle bøger - bæredygtigt julepynt DIY: Juletræer af gamle bøger - bæredygtigt julepynt

Mine første diy juletræer, som jeg foldede af gamle bøger, har efterhånden holdt sig fine i tre sæsoner, og de skal også findes frem i år. Jeg skifter nogle gange kuglen ud i toppen alt efter hvilken farve, jeg synes passer ind det år. Hvis træet vil gå lidt op i “ryggen”, så giv giv det en klips til at holde siderne sammen.

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY: Juletræer af gamle bøger - bæredygtigt julepynt

Se også

Skriv en kommentar