Inspiration til maj måned – det glæder jeg mig til

af Marieduhn

Inspiration til maj

Maj måned er helt klart en af favoritmånederne for mig. Alt spirer og får farve, og man kan rigtig mærke sommeren, der er på vej. Selvom jeg nu synes, at vinteren har haft lidt for godt fat i år, og jeg så sent som igår havde vinterjakke på (ja, jeg er også ret kuldskær), så har jeg alligevel taget min cykel frem fra vinterhi og fået den støvet af. Den har stået godt gemt væk i et cykelskur, og der var en fugl, der havde bygget rede i kurven – så ved man, det er længe siden!, men nu er den ved cykelhandleren og blive fikset op. Og nå ja, så er det jo også denne måned, jeg fejrer fødselsdag 🙂

Sidste års maj måned var helt anderledes, for der var jeg stadig i Marokko, hvor jeg fejrede den på en bjergtop i Atlasbjergene. Jeg var vandret op i en landsby, langt fra wifi og lignende, men lokale havde opsnappet, at det var min fødselsdag, og der var børn, der spillede og sang for mig i traditionelle festdragter. Jeg havde fået kage dagen før af familien, jeg kom hos, og var blevet malet med henna på fødder og hænder som en gave af en af pigerne i huset. Det kan være, jeg skal skrive lidt mere om det i en anden blog, for det var meget specielt.

Men tilbage til det, det egentlig drejer sig om, nemlig den kommende skønne maj måned. Den skal især stå i de kreative projekters tegn for mit vedkommende, med en del planter/have blandet ind. Jeg håber, det kan inspirere dig til din maj at læse med <3

Det glæder jeg mig til:

 • Elle Style Awards i Dr’s koncerthus. Det er allerede imorgen, og kjolen hænger parat i skabet 😉
 • At hive en uge ud af kalenderen og tage til Skagen, hvor jeg skal se mine forældre og bedsteforældre. Puh, hvor er det lang tid siden, jeg har været der! Vi skal fejre både min far (som havde fødselsdag i februar) og mig, og lave en masse kreative ting sammen i min fars værksted.
 • At brygge snaps! For mig er maj lig med snapsebrygning. Lige nu pibler det frem med masser af vilde urter i naturen, som jeg blandt andet bruger til lækre snapse. Se opskriften på min myntelikør her og min porsesnaps her.
 • Plantekasser. Det er en af de ting, jeg skal have nået i værkstedet i Skagen, og de skal passe ind i min nye taghave. Jeg er allerede begyndt at drømme om, hvilke krydderurter, jeg skal dyrke i dem, men de skal liiige laves først. Det glæder jeg mig til at vise frem 🙂
 • Plantepinde til mine krydderurter. Lige nu har de de fineste træpinde i Søstrene Grenes, som jeg har købt en bunke af. Jeg brænder krydderurternes navne deri med min brænder, så de bliver rigtig fine.
 • Gallerier. Jeg elsker at gå på gallerier her i foråret, og der er virkelig mange ferniseringer rundt omkring. Hvis du bor i nærheden af kbh, så tjek denne side ud. Der står alt om ferniseringer i byen. Ellers står der tit noget i lokalaviser, og selv mindre og lidt skæve gallerier, kan ofte have de mest fantastiske ferniseringer og udstillinger.
 • Gå lange ture ude. Stranden, heden, mosen eller skoven. Det er sådan set lige meget hvor, for der er smukt overalt lige nu.
 • Et spændende og hyggeligt fotojob. Jeg skal fotografere min svigerfar Erik, som leder projektet Frisk i Naturen i Nordjylland. Det handler om, hvordan naturen kan afhjælpe psykiske lidelser som depression, og jeg synes rigtig godt om projektet. Vi skal fotografere i Råbjerg Mile, for er der noget bedre kulisse?
 • Så er der jo lige min fødselsdag, som jeg naturligvis glæder mig til (selvom det også altid er lidt intimiderende at tilføje endnu et år). Den skal i år fejres med mine dejlige forældre <3
 • Cheese cake! Cheese cake skal helt klart indgå som et vigtigt element på min fødselsdag. Og det skal være denne opskrift, for det er nu bare den bedste.
 • Indretning af den nye lejlighed. Jeg går næsten og tæller dage ned til flytningen om to måneder, men jeg er super utålmodig af natur! Så jeg går allerede og indretter i mit hovede og tror egentlig, jeg vil til at lave plantegninger og tegne ind. Bare for at være helt parat 😉 Jeg laver også moodboards på Pinterest, som blandt andet det her til terrassen. Jeg vil hovedsageligt indrette med ting, jeg selv redesigner eller laver fra bunden, og derfor er jeg så småt gået igang.
 • Oprydning i mine gamle ting, både på loftet og i garderoben. Sådan en flytning er jo alletiders chance for virkelig at få ryddet ud og ryddet op, og den griber jeg gerne. Det er så rar en følelse at få ryddet ud, synes jeg – man bliver nærmest lettere om hjertet. Meeen jeg er ikke den bedste til at smide ud, så det skal gerne gøres lidt i etaper, og så kan jeg jo også få sat lidt til salg undervejs 😉 Kender I nogle gode steder at sætte ting/tøj til salg?
 • Så er der endelig min Youtube kanal, som jeg er gået hen og blevet lidt nyforelsket i. En veninde tippede mig en dag om en pige, der hedder Rachel Talbott. Jeg skulle tjekke hendes Youtube ud – og den er virkelig god (se her)! Hun laver alt fra diy-videoer, til “gode råd, når du rydder op”, og der er mange spændende ting at hente. Desuden fik det mig til at kaste mig ud i min egen video om badebomber (se her), som du måske har set? Det vil jeg helt klart lave mere af, for det er altså bare hyggeligt 🙂
 • Stille stunder. Selvom jeg har mange planer, så er det også vigtigt for mig i denne måned at forsøge at finde ro og nyde alt det gode, der er omkring mig. Jeg synes tit, jeg bliver fokuseret på målet og glemmer at nyde processen – men det vil jeg arbejde med – og nyde de gode stunder, som fx at riste en skumfidus over et lys, drikke kaffe eller at læse i et blad.

Det var lidt om min måned (måske ikke så lidt endda), og jeg håber I også kunne finde lidt inspiration iblandt. Lad mig endelig høre om jeres planer, for det er så hyggeligt at dele <3

Inspiration til maj      Inspiration til maj Inspiration til maj

Se også

2 kommentarer

Erik holm sørensen 06/05/2018 - 06:06

Maj er trækfugle måned for mig. Jeg tager så tit vejret tillader det min cykel m skagenbanen til skagen for især at se trækkende rovfugle. Maj er topmåned for mine favoritter hedeHøG steppehøg lærkefalk og hvepsevåge. 7 maj skal jeg forograferes af marie i råbjerg miles lysende sandhav til min nye hjemmeside http://www.friskinaturen.dk. Projektet er om naturture for alle psykiatriske diagnoser. NaTur er gratis og bivirkningsfrit.

Svar
Marieduhn 08/05/2018 - 08:46

Hej Erik.

Det lyder spændende med alle dine planer, og hvor var det hyggeligt med vores fotoshoot igår. Tak for det.
Det bliver super med hjemmesiden, som vi nok skal få op at køre med smukke billeder 🙂

Knus og kram Marie

Svar

Skriv en kommentar