Simpel opskrift på hjemmebagte hveder – lækkerier til Store Bededag

af Marieduhn

Opskrift på hjemmebagte hveder

Hjemmebagte hveder er en dejlig tradition til Store Bededag, og helt sikker noget, familien vil blive glad for. Denne opskrift på hjemmebagte hveder er både simpel, og de bliver dejlige sprøde og smagfulde. Der er vist ikke noget hyggeligere, end når hjemmet dufter af hjemmebag, og når vi samles om at værdsætte de små stunder sammen. Her er en god opskrift på hjemmebagte hveder til Bededagene.

Hele mit hjem duftede af nybagte hveder igår, hvor jeg afprøvede denne opskrift. Jeg tror faktisk aldrig, jeg har spist hveder til bededagen før, men det syntes jeg, at jeg måtte gøre noget ved. Og jeg må indrømme, at jeg er fan. De er virkelig lækre, superbløde indeni og kardemommen, der gør dem helt specielle. Det er helt sikkert en tradition, jeg holder fast i fremad rettet.

Opskriften er ret simpel – det er mine opskrifter jo som regel 😉 Det tager dog lidt tid, fordi de skal hæve over to gange. Til gengæld bliver de super luftlige. Jeg har ikke brugt røremaskine, men hvis man er så heldig at have sådan en til rådighed, så brug gerne denne. Melet kan skiftes ud med grovere meltyper, men dette er en helt klassisk udgave af hveder til bededagsferien.

Prøv også: Opskrift på hjemmelavet knækbrød

Opskrift på hjemmebagte hveder

TIP!

Vi spiser vores hveder på traditionel vis med smør til. Du kan salte denne lidt, hvilket også giver en god smag. Har du lyst til at få lidt sødt til brødet, kan du prøve med denne opskrift på hjemmelavet syltetøj med æble og havtorn, som jeg selv laver hvert år i efteråret.

Det hyggelige ved hjemmebagte hveder

Det er så hyggeligt med sådan nogle traditioner, der i dag for mange er en kærkommen lejlighed til at gøre lidt ekstra og være sammen med dem, man holder af. Og velsmagende og duftende hjemmebagte hveder er en god måde at markere disse dage, og efter min mening den helt rigtige måde at starte Bededagsferien på. Har I andre traditioner, som I holder i hævd omkring Store Bededag? Det er så hyggeligt at høre fra jer.

♥ Find mere inspiration til en kreativ hverdag på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer ind 

Opskrift på hjemmebagte hveder   Opskrift på hjemmebagte hveder

Se også

Skriv en kommentar