DIY: Rå kobberlampe

af Marieduhn

DIY rå kobberlampe af jernrør

Jeg har længe ledt efter en flot og stilet skrivebordslampe, men har ikke rigtigt kunne finde den helt rigtige. Enten var de lidt for standart kedelige eller lidt for ”fine” i designet til min smag. Den, jeg ønskede mig, skulle have lidt mere spræl og kant til vores meget hvide skrivebordsarrangement på kontoret. Derfor besluttede jeg mig for at lave min egen, som endte med at blive denne rå kobberlampe.

Jeg faldt for en superfin hjemmelavet lampe af kobberrør, som @kreavilla engang postede en blog omkring, og besluttede mig for at lave en lignende. Den havde et råt og stilet udtryk, samtidig med at jeg er totalt vild med kobber!

Det er sjovt at arbejde med materialer, som oprindeligt er tiltænkt en anden funktion, og se nye muligheder i det. Det kan til tider også være meget udfordrende, da det oprindelige materiale også har sine begrænsninger. Benspændt kaldte vi det på seminariet, og det er egentlig et ret rammende ord.

Tilbage til min kobberlampe. Jeg tog hjem til Skagen på arbejdsweekend, for der bor min far, og er der nogen, der har grejerne i orden, så er det ham! Lamperne (for der blev to!) er lavet ud af oversavede kobberrør fra den lokale vvs’er, som jeg limede sammen. Dertil en tung træplade som fod i noget ædeltræ, jeg havde stående fra min sløjdtid på seminariet. Syntes resultatet blev ret godt, så derfor lavede jeg en ekstra til den anden ende af bordet.

Kreavilla har lavet en ret god step-by-step beskrivelse, som du kan finde her.

Jeg har brugt nogle lidt andre mål (min er større), og så kastede jeg mig ikke ud i at støbe. Jeg købte en sort fatning, for synes det sorte er ret lækkert til kobberet. Den var ikke svær at lave, og kan varmt anbefale det som et lille påskeprojekt. God fornøjelse 😉

Prøv også: DIY vaser af gamle glaspærer

IMG_2094   IMG_2038

Se også

Skriv en kommentar