Påskedekoration med æggeskaller og forårsblomster

af Marieduhn

Påskedekoration med æggeskaller og forårsblomster

 

Påskedekoration med æggeskaller og forårsblomster giver både dramatik og blikfang ved påskebordet. Brug friske forårsblomster fra haven – de kan holde længe i æggeskallerne og efterfølgende plantes ud igen. Du kan lave dekorationen i den størrelse, der passer ind hos dig, og tilsætte gammelt eller nyt pynt. Her er en guide til, hvordan du laver dekorationen.

Jeg synes, påsken skal fejres, og gerne med lidt festligheder omkring påskebordet. Det er for det meste min mand, der står for maden, og det giver mig mulighed for at fokusere på pynten og hyggen omkring bordet. Jeg har flere hyggelige bud på dekorationer til påske. Her er simpel en med pilegrene og marmoræg, og her er en smuk opsats med hortensia.

Du kan bruge alle slags forårsløg (så længe de kan være i æggeskallerne), og hvis du vander dem, holder dekorationen længe. Her har jeg brugt perlehyacinter og vibeæg. Påskedekorationer skal spire af liv og af forår, og give dine kære et smil på læben ♥

Prøv også: Nem påskedekoration med “sovende æg” i æggebakke

Påskedekoration med æggeskaller og forårsblomsterPåskedekoration med æggeskaller og forårsblomster

Påskedekoration med æggeskaller og forårsblomster

Denne dekoration består en bund af æggeskaller med  forårsblomster, som jeg har plantet deri. Du kan vælge at lave dine egne lys hertil (se hvordan her), eller du kan købe nogle i butikkerne. De gamle høns, jeg har sat her omkring, er købt brugt og spraymalet – se indlægget her.

Du skal bruge

  • æggeskaller (her er brugt 20 stk.)
  • forårsblomster (her er brugt perlehyacinter og vibeæg)
  • Et fad eller en tallerken til bund
  • Limpistol og lim

Sådan gør du

  • Når du knækker ægget ud af skallen, så forsøg at bevare så meget som muligt af denne. Det giver et flot udtryk, at der er lidt over halvdelen af æggeskallen tilbage.
  • Vask dernæst æggeskallerne godt. Jeg lagde dem i en balje med vand i 5 minutter og vaskede dem så.
  • Lim skallerne sammen, således at de danner en bue (se billedet) og gør dem fast til underlaget. Du kan bruge elefantsnot, hvis du vil undgå at lime på tallerkenen.
  • Fyld derefter hele tallerkenen med skaller. De må gerne tippe i forskellige retninger, så dekorationen er fin fra alle vinkler.
  • Herefter kan blomster inklusiv løg arrangeres i nogle af skallerne, lys i andre og nogle lader jeg stå uden indhold. Fyld lidt jord med blomsterne, klip rødderne til om nødvendigt og vand dem ind imellem – så holder dekorationen længere.

TIP!

Brug æggene til en lækker marokkansk omelet eller æggemuffins, der er gode til frokosten også. Plant efterfølgende blomsterløgene ud, så har du glæde af dem igen til næste år.

IMG_1016
IMG_1031
IMG_1021
IMG_1036

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Påskedekoration med æggeskaller og forårsblomster Påskedekoration med æggeskaller og forårsblomsterPåskedekoration med æggeskaller og forårsblomster

Se også

Skriv en kommentar