Danmarkshistorie, nordisk natur og fortælllinger – min nye kanal er i luften

af Marieduhn

Danmarkshistorie, nordisk natur og fortælllinger - min nye kanal er i luften

 

Danmarkshistorie er noget, jeg altid har interesseret mig for – og nu er min nye kanal i luften! “Marie Duhn”, kalder jeg den slet og ret. En helt ny verden, hvor jeg viser vores smukke nordiske natur, kultur og historie frem fra anderledes vinkler. Jeg har sådan glædet mig til at vise jer mit projekt! Det er en helt ny måde at arbejde kreativt på.

Jeg har siden julen haft en drøm om en ny kanal til YouTube, som jeg satte i søen sidste uge. Det var egentlig en idé, jeg fik, mens vi var i vores hytte i Norge. Jeg gik mange gode ture alene på fjeldet, hvor der var enormt tåget i de dage – tænker man nogensinde bedre end i sådanne omgivelser? Mens jeg gik, lyttede jeg til Myrkur, som laver helt fantastisk musik med en klar nordisk klang, og det var nok bl.a. den kombination, der fik mine tankebaner drejet i denne retning.

Jeg er dykket tilbage ned i arkæologiens verden, et område, jeg altid har haft stor passion for, og som jeg også læste på universitetet, da jeg var yngre (før jeg blev lærer). Det er en interesse, jeg har haft fra barnsben, hvor mine forældre tog mig rundt på alle de museer, vi kunne komme i nærheden af, og jeg tabte især mit hjerte til det allerældste af vores danmarkshistorie, oldtiden.

Jeg håber, I har lyst til at kigge forbi denne kanal – en helt anden og spændende måde for mig at arbejde kreativt på – og en uendelig spændende verden 🙂

>> Se kanalen her <<

 

Danmarkshistorie: Al begyndelse er svær

Det første, jeg måtte i mit nye projekt, var at købe en drone og lære at flyve den. Jeg har været ude stort set hver weekend siden sammen med min mand, og arbejdet med at få dejlige optagelser fra forskellige fortidsminder rundt om i landet. Dertil har jeg arbejdet med mit kamera, på en meget ny måde, hvor jeg optager mig selv i naturen.

Og så kommer det tekniske… med klippearbejde, redigering, at lægge musik på og nu også (snart) at forsøge mig med voice-over. Heldigvis har jeg allerede arbejdet med nogle af de elementer fra min kreative kanal, som I nok kender (her), men der er stadig så meget at lære. Og det er jo også det spændende ved at kaste sig ud i noget nyt.

Jeg har så mange idéer i mit hovede til mit nye projekt om danmarkshistorie, som jeg glæder mig til at få ført ud i livet. Det kan næsten kun gå for langsomt!

Tanken bag kanalen

Jeg selv er jo ikke i tvivl om, at vores fortid og historie er noget af det mest spændende i verden 😀 Og jeg har da også fået en elev eller to til at ytre, at historie var deres yndlingsfag. Men den er ikke altid tilgængelig og nem at åbne op for. Jeg har en drøm om at kunne give en oplevelse, enten en, der bliver nydt hjemme på sofaen, eller en, der inspirerer til dejlige udflugter ud i den Nordiske natur.

I min lille teaservideo, som er i toppen af indlægget her, har jeg forsøgt at samle min vision og drøm, som jeg vil arbejde på at udfolde. Herunder har jeg valgt nogle af mine seneste videoer – fra smukke vinterdage – god fornøjelse ♥

 

>> Se også min plakatkollektion med flotte motiver fra Norden <<

 

Arresø bronzealderhøje

Så mægtige knejser højene på kanten af Arresø. Oprindeligt 16, men nu er der 10. De står i en klynge, som store monumenter over en rig slægt og et magtfuldt område. Og de døde blev begravet med rige gaver i store egetræskister. Det er da fantastisk at tænke sig, ikke?

 

Valby Hegn dysserne

Store og stolte, med mosbegroede randsten. Vores forfædres ånder hviler her endnu i deres kolde kamre. Og man mærker det på en kold vinterdag, som denne dag.

___________________

 

Jeg er altid spændt på at høre jeres tanker og kommentarere. Håber, I kan lide min spæde begyndelse, og måske har lyst til at være med på endnu en rejse.

Find mere inspiration på min nye Instagram profil, der handler om fortid, historie, nordisk kultur og meget mere 

Se også

Skriv en kommentar