Cheesecake med mango – nem opskrift på en sundere dessert

af Marieduhn

Cheesecake med mango - nem opskrift på en sundere dessert

Cheesecake med mango er en let og smuk dessert, der passer perfekt til den lysere tid, vi går i møde. Med den færdiglavede mangosmoothie kan du nemt skabe det flotte og smagfulde toplag på kagen. Ved at anrette i små dekorative skåle, gør du det nemt for dig selv, at få kagen til at ligne i million. Imponer gæster med den smukke dessert eller forkæl familien med fantasi og smag. Her får du en dejlig opskrift på en lidt sundere dessert.

Inden vi kaster os over vores smukke kage, vil jeg starte med at takke Rynkeby for at have rakt ud til mig om dette spændende og kreative samarbejde. Rynkeby kender de fleste nok for deres juicer og safte – og for den hyggelige abe fra tv-reklamerne. Samtidig har Rynkeby en række andre spændende produkter, som jeg selv kendte mindre til, men som jeg har fået lov til at arbejde kreativt med igennem foråret og sommeren – glæder mig til at vise jer flere sjove og anderledes idéer. Tjek produkterne ud på deres hjemmeside her, og tip mig gerne, hvis du har andre spændende idéer til anderledes og kreativ brug.

Og hvorfor ikke starte med min personlige favorit, nemlig mangosmoothien? 🙂

Jeg har gennem vinteren været glad for at kunne supplere mit daglige indtag af frugt og grønt med smoothien, som fungerer godt som et mellemmåltid eller på morgenbordet. Den er lavet på 100% frugt og grønt og kan også fåes i en jordbær/solbær variant. Kagen her kan laves på begge udgaver, så vælg dig din egen favorit.

Kagen er et lidt sundere alternativ til en dessert eller til eftermiddagsbordet, da der ikke (som normal vis) bliver tilføjet sukker til toplaget, og smoothien kun indeholder ren frugt. Vil du skære yderligere ned for de sukkerholdige elementer (ostecremen og bunden), kan du “nøjes” med at lave en mousse med smoothie og husblas, og eventuelt piske flødeskum med lavt indehold af fedt – det er også en dejlig dessert.

Men nu tilbage til mangoen, som jeg tager udgangspunkt i til vores lækre kage – kombineret med min mors – all time favorit – opskrift på cheesecake. God fornøjelse ♥

Prøv også: hjemmelavede vingummier – simpel opskrift

Cheesecake med mango - nem opskrift på en sundere dessert Cheesecake med mango - nem opskrift på en sundere dessert

Cheesecake med mango – nem opskrift

 

Andre varianter af cheesecake

Med grundopskriften herover kan du variere smag og udseende på din cheesecake, og jeg har gennem tiden prøvet flere lækre varianter:

  • Blueberry cheese cake – den klassiske udgave med blåbær, som var den min mor altid lavede, da jeg var barn.
  • Cheesecake med rønnebær – giv desserten et nordisk tvist og brug rønnebær, når de står flotte orange i efteråret. Det syrlige bær giver en dejlig kontrast til den søde bund.
  • Prøv også cheesecake med jordbær/solbær smoothien fra Rynkeby, efter samme opskrift som ovenfor beskrevet.

Dekorative anretninger

Når du anretter i mindre glas som disse, er det efter min mening lettere at få en smuk anretning, hvis du (som jeg selv) ikke just har potentiale som Den Store Bagedyst-deltager 😉 Det er nemt at adskille lagene, og hvem elsker ikke at få sin egen smukke portion? Når du bruger Rynkeby Rigtig® Smoothie er det desuden nemt at få overfladen helt jævn.

Jeg elsker at gå og snuse i genbrugsbutikker, og køber flere og flere ting herfra fremfor i almindelige butikker. Både jagten efter det unikke og naturligvis det miljømæssige, synes jeg, er spændende. Du kan være heldig at finde glas magen til disse (Skibsglas fra Holmegaard), men der er mange lignende typer at finde rundt omkring. Vaser og andet, der indgår i billederne her, er alle fundet brugt i diverse genbrug og antikker.

Gluten- og laktosefri dessert

Lav desserten gluten- og laktosefri ved at udskifte fløde og flødeost med laktosefri varianter. Digestive kiks kan købes glutenfri i velassorterede supermarkeder – så der er ingen grund til ikke at kaste sig over kagen.

Har du prøvet opskriften?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med @byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Cheesecake med mango - nem opskrift på en sundere dessert Cheesecake med mango - nem opskrift på en sundere dessert

Se også

2 kommentarer

kobber skylleskål 18/05/2021 - 11:43

Hej, rigtig godt stykke arbejde. Tak, jeg sætter pris på dit arbejde.

Svar
Marieduhn 27/05/2021 - 20:38

Dejligt at høre! Tak 😀

Svar

Skriv en kommentar