Hjemmelavede vingummier – simpel opskrift

af Marieduhn

Opskrift på hjemmelavede vingummier

Hjemmelavede vingummier. Er der noget bedre at kunne byde børnene på til fastelavn? Vingummierne er søde og lækre, og så er de festlige at se på. Jeg synes desuden, at det er en rar tanke, at man kender hele indholdet, når man laver dem selv 🙂

Som barn husker jeg ikke selv, at jeg gik fra dør til dør og raslede, men det er da en hyggelig tradition, og en god lejlighed til at gøre lidt ekstra ud af aftenen. Vi klædte os til gengæld ud, og gik til fastelavnsfest på skolen. Prinsesser, trolde, pirater osv. Engang holdt vi selv fastelavn i familien, hvor mine forældre havde hængt en tønde op i garagen. Måske der skulle hjemmelavet slik i den i år?

Jeg var overrasket over, hvor simpelt det er at lave disse vingummier selv – det tager ca. 15 minutter – og så er de da bare skønne, ikke? Og selv hvis man så ikke bruger dem til at dele ud som fastelavnsslik, kan man jo godt selv nyde dem på en hyggelig aften 😉

Prøv også: Hjemmelavede bounty chokoladebarer

Opskrift på hjemmelavede vingummier

Hjemmelavede vingummier – simpel opskrift

Du skal bruge (ca. 40 stk.):

  • 10 blade husblas
  • 75 g sukker
  • 1 tsk. citronsyre
  • 1 tsk. kartoffelmel
  • 1 dl ren saft (jeg har brugt Ribena)
  • 1 dl vand
  • ½ tsk. frugtfarve (kan undlades)
  • fedtstof til formene

Sådan gør du:

Læg husblassen i blød i en skål med kold vand i 10 minutter. Pensl formene.

Bland sukker, citronsyre, kartoffelmel, saft, og vand i en gryde. Varm det op på jævn varme til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og tilsæt frugtfarven.

Vrid husblassen og kom den i gryden. Rør rundt til det er smeltet. Hæld massen i formene, og stil dem på køl i ca. 4 timer.

   

Tip!

Skift evt. Ribena saften ud med andre typer koncentreret saft, og få forskellige smage og farver på dine vingummier 🙂

Mine silikoneforme med glade smileyansigter, har jeg købt i Søstrene Grene, og jeg synes, de er ret søde og sjove. Jeg har også lavet nogle i hjerteform, som jeg vil bruge til Valentines Day (se dem her) – det skal jo være lidt romantisk, selv efter Jens og jeg har været sammen i over 7 år 😉

Har du prøvet opskriften?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Opskrift på hjemmelavede vingummier Opskrift på hjemmelavede vingummier

Se også

22 kommentarer

Bornholmer 03/06/2021 - 18:42

Kan de fryses?
Vi vil iår prøve at få bugt med nogle af alle de solbær, jordbær, hindbær, brombær, hyldeblomster ect.. tidligere har vi lavet saft, men vi får det ikke drukket (vi havde stadig over 3 liter solbær saft nu her og hyldeblomst)

Nu tænker vi at lave en pokkers masse vingummi og tænker at vacuumpakke dem og fryse dem, men er det en god ide?

eller er det bedre bare at vacuumpakke dem og lægge dem til side?

Svar
Marieduhn 28/06/2021 - 11:00

Hej 🙂

Beklager mit sene svar, men hvor lyder det dejligt med så mange lækre bær! Det forstår jeg godt, I vil prøve kræfter med, og tænk at have vingummier til hele vinteren 😀
Jeg må dog blive dig svar skyldig vedrørende, hvordan de bedst gemmes, da jeg ikke selv har formået at gemme lækkerier så længe! Men det, jeg ville gøre, var nok at afprøve begge dele. At fryse halvdelen ned, og vakuumpakke den anden del. Og derefter se, hvilke der holder sig bedst.
Jeg vil meget gerne høre fra dig, hvilke erfaringer du har fået. Det er dejligt at kunne spare om de gode tips og idéer 🙂

Mange hilsner
Marie

Svar
Silje 20/02/2021 - 12:01

Hej
Jeg vil virkelig gerne lave vingummierne for de lyder
mega lækre, men jeg har ikke nogle silikone form. Kan jeg evt. bruge en boks som jeg smører med fedtstof?

Svar
Marieduhn 22/02/2021 - 12:13

Hej Silje

Hvor er jeg glad for at høre, at du har lyst til at prøve kræfter med vingummierne 🙂
Jeg forestiller mig, at du godt kan bruge en boks – måske en, der ikke er for dyb. Jeg tænker, at hvis du finder en, der giver vingummierne en højde nogenlunde som mine (ca 1,5 cm),og lader dem størkne godt, at du så derefter kan skære dem ud med en kniv og få nogle pæne stykker.
Du må meget gerne skrive igen, hvordan resultatet bliver:D

Held og lykke <3
Mvh. Marie

Svar
Marian 06/12/2020 - 13:11

Hejsa, skal til at lave dine vingummi, ser så lækre ud, men undre på hvordan du opbevarer dem efter de færdige, på bordet , køl eller hvordan ☃️ Venligst Marian

Svar
Marieduhn 09/12/2020 - 15:14

Hej Marian
Det er også nogle virkelig gode vingummier – og sjove at lave selv 😀
Jeg opbevarer dem i en skål i køleskabet. Her holder de sig fint, og de er også lækre, når de er kølige.
Håber det går godt med projektet, og at det falder i din smag 🙂
Mange varme hilsner
Marie

Svar
Bo Plantin 06/11/2020 - 12:48

Jeg fulgte på et tidspunkt en anden opskrift og løb også ind i det problem, at de blev for geleagtige. Jeg tænker at kartoffelmelen kan afhjælpe det, men jeg er i tvivl om jeg skal skrue lidt eller meget op for dosen. Hvad er dit bud på det?

Svar
Marieduhn 11/11/2020 - 10:10

Hej Bo.
Jeg har ikke selv haft problemer med opskriften, som den er her. Så hvis du følger min, og bruger forme i ca. samme størrelse, så tænker jeg ikke, det er nødvendigt at skrue op for kartoffelmelet. De bliver jo aldrig lige så hårde, som fx vingummibamser, da det er simple og naturlige ingredienser, men jeg har da haft dem i en skål, hvor man nemt kunne tage stykkerne op ad, uden at de klistredede.
Held og lykke med vingummierne 🙂
Mange hilsner
Marie

Svar
Julie 13/07/2020 - 16:34

Hej. Der står kun ts ved nogle af ingredienserne, og ikke tsk. Det kan måske bare godt skabe lidt forvirring. Troede først det var ts = tablespoon. Så er kommet til at putte for meget citronsyre i mine vingummier 🙈😅

Svar
Marieduhn 17/07/2020 - 16:41

Hej Julie
Tusind tak for input – du har naturligvis helt ret! Jeg har rettet betegnelserne nu og håber meget, du stadig har mod på at lave nogle lækre vingummier <3
Mange hilsner
Marie

Svar
Nanna 08/04/2020 - 21:41

Hvilken saft bruger du?

Svar
Marieduhn 14/04/2020 - 08:55

Hej Nanna

Det er helt almindelig Ribena solbær saft. Den fungerer rigtig godt til vingummierne 🙂

Mange hilsner
Marie

Svar
Britta Pedersen 13/02/2020 - 10:19

Det er en fantastisk ide at lave vingummmie❤️

Svar
Marieduhn 13/02/2020 - 17:10

Tusind tak, søde Britta – det er virkelig dejligt, at høre, at du synes 😀 <3

Svar
Margit 03/12/2019 - 20:14

Uhm gad vide hvad jeg har gjort forkert for mine havde bare en konsistens som alm blød gele øv

Svar
Marieduhn 09/12/2019 - 15:58

Hej Margit

Det er et godt spørgsmål, og jeg vil forsøge at komme med nogle bud, hvis du vil prøve kræfter med opskriften igen.

Først og fremmest skal det siges, at de hjemmelavede vingummier her ikke bliver lige så hårde som fx vingummibamser, man kan købe. Mine egne blev dog ret faste (som du kan se på billederne her). Jeg kunne fint pakke dem i en pose og gemme.

Kan det have noget med størrelsen på dine forme at gøre? Hvis de er større end mine, kan massen have sværere ved at størkne. Hvis ikke dette er tilfældet, kan du eventuelt forsøge at justere mængden af husblas eller kartoffelmel, som er det i indholdet, der stiver af. De er klart lettest at få ud af bløde silikoneforme, som har godt af at blive smurt.

Håber det lykkes fremadrettet.
Varme hilsner
Marie

Svar
Anders Henningsen 01/11/2018 - 21:11

Hej 🙂
Jeg har tænkt på prøve din opskrift, men har lige et lille spørgsmål.
Du skriver “fedtstof til formene”, hvad for fedtstof bruger du?

Har nogle forskellige silikoneforme jeg tænker at bruge 🙂

Svar
Marieduhn 02/11/2018 - 11:22

Hej Anders

Det er jeg glad for at høre – de hittede også ret godt herhjemme 🙂
Egentlig burde man jo nok bruge sådan en spray, som man også bruger til bagværk (kan købes i Føtex), men jeg brugte nu bare, hvad jeg havde i køleskabet – og det var almindeligt smør. Jeg prøvede dog også helt at undlade fedtstof, fordi det gav lidt klistrede mærker i overfladen, og det gik fint i de fleste af mine silikoneforme – især dem, der var meget bløde. Så prøv dig frem og lav evt. nogle med og nogle uden 🙂
Du er meget velkommen til at sende mig resultatet – det kunne være sjovt at se 😀

Mange hilsner
Marie

Svar
CAMILLA 08/02/2018 - 09:13

EJ HVOR SJOVT! DET MÅ HELT KLART PRØVES 🙂

Svar
Marieduhn 09/02/2018 - 13:38

Det er godt at høre, Camilla 😀

Svar
VenterPaaVinBlog 06/02/2018 - 11:35

Nej, hvor skægt – de er bare fine 😀

– A

Svar
Marieduhn 06/02/2018 - 12:25

Ih, tak skal du have 😀

Svar

Skriv en kommentar