Opskrift på hjemmelavede lækkerier: Bounty chokoladebar

af Marieduhn

Opskrift på hjemmelavede bounty

De lækre små bounty, som man plejer at købe som barer, er lette at lave selv – og så smager de fantastisk godt. Det kræver kun tre ingredienser, og så at man lige sætter sig ind i at temperere chokolade.

I år blev der ikke lavet rigtig konfekt her i mit hjem, men jeg syntes til gengæld disse små barer med kokos, var sjove at kaste sig ud i. Jeg fik tippet af min søde kusine, som til gengæld havde afprøvet min småkageopskrift – her. Det er skønt at kunne dele gode opskrifter og tips. Hermed givet videre!

Der er flere måder at temperere chokolade på. Jeg giver mit bud til, hvordan det kan gøres ret simpelt og med godt resultat.

Du skal bruge (ca. 40 stk):

1 dåse kondenseret mælk (ca. 395 g)
300 g kokosmel
250 g chokolade til smeltning

Sådan gør du:

Bland den kondenserede mælk med kokosmelen i en skål. Form de små brød ved at klemme massen sammen. Jeg har formet omkring 40 brød ca. 2×5 cm. Stil på køl i en time.

Chokolade:

Tag en form af metal og put chokoladen heri evt. lidt ad gangen. Den behøver ikke være for stor – der skal blot kunne være plads til de små barer og nogle remedier til at samle dem op med. Hak chokoladen først, så det smelter lettere. Varm vand i en dyb tallerken og stil metalformen heri. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Gentag opvarmning af vandet om nødvendigt.

Put barerne i chokoladen en ad gangen og vend dem med to gafler. Tag baren op og lad det overskydende chokolade dryppe af. Placer på bagepapir og lad dem størkne i køleskab. Opbevar dem efterfølgende her.

Opskrift på hjemmelavede bountyOpskrift på hjemmelavede bounty

I aften står den på brætspil og hygge her i hytten i Norge, og det er Bezzerwizzer, der bliver fundet frem. Vi spiller i to hold – de unge mod de ældre. Der kommer mine bounty på bordet sammen med en god specialøl fra Skagen Bryghus. Imorgen skulle der gerne falde sne i bjergene, og så må vi jo ud og løbe det af os igen 😉

Se også

2 kommentarer

Kjeld Nørager 14/02/2020 - 16:33

Kan godt ønske mig mere info om grøn the og har ågså hørt om grøn kaffe
Hvad det hedder og hvor det kan købes

Svar
Marieduhn 15/02/2020 - 19:12

Hej Kjeld
Det er også rigtig spændende med grøn te og kaffe. Grøn kaffe er kaffebønner, man ikke rister brune. De bevarer derfor deres naturlige indhold af klorogensyre, som skulle være særlig sundt og virke slankende.
Grøn te stammer fra samme busk som sort te, men er behandlet anderledes, således at den bevarer mange af sine vitaminer og mineraler.
Grøn te kan købes i de fleste supermarkeder og i teforretninger, grøn kaffe kan købes i Matas Natur eller Matas’ webshop😊
Hvis du overvejer at bruge smagene i dine opskrifter, vil jeg meget gerne høre om dine erfaringer.
Mange hilsner
Marie

Svar

Skriv en kommentar