Smuk hjemmelavet likør af mandariner

af Marieduhn

Opskrift på hjemmelavet likør af mandarin

Det er netop nu årstid for de små mandariner, og de kan bruges til andet end blot at skrælle og spise. De er smukke i farven og lækre at bruge i en hjemmelavet likør. Og hvorfor ikke bruge den som et festligt indslag til nytårsaften, eller til at holde sig varm på i de kølige vinterdage?

Opskriften her er simpel, men den skal laves et par dage før brug – så begynd nu, og du har noget unikt og smukt at sætte på bordet den 31. 🙂

Alt du skal bruge:

  • 8 mandariner
  • 300 g sukker
  • 1/2 flaske snaps (Brøndum) eller vodka

Sådan gør du:

Skyld mandarinerne og riv det yderste af skallen af 5 af dem. Pres saften ud af alle mandariner og kom begge dele i en gryde. Kog massen op med sukkeret.

Når massen er afkølet, skal den blandes op med snapsen og stå et par dage. Hvis man ønsker det, kan frugtkødet derefter sies fra. Det har jeg dog ikke gjort her.

Prøv også disse opskrifter på porsesnaps og myntelikør. De hitter også godt herhjemme.

   Opskrift på hjemmelavet likør af mandarin

Jeg elsker at indrette mig med unika ting, og er meget glad for at købe glas hos en af glaspusterne i Skagen – se mere her. Jeg har både drikkeglas og vinglas herfra. Disse små snapse-/likørglas er simpelthen så søde, og pynter godt på bordet i alle de forskellige farver.

Så nu kan vinterkulden bare komme an – jeg har både brygget snaps og likør heroppe i hytten på fjeldet – og dyreskind er der nok af til at sidde lunt i. Der er nu noget dejligt over alle vores årstider, og i vinteren er der ikke noget smukkere end solskin på sne. Mere af det tak!

Opskrift på hjemmelavet likør af mandarin

Se også

Skriv en kommentar