Opskrift på tyttebærsyltetøj – smagfuldt tilbehør til efterårets retter

af Marieduhn

Opskrift på tyttebærsyltetøj

Tyttebærsyltetøj er lækkert til alt fra lam eller vildtkød til vafler, pandekager eller topping til morgengrøden. Hvis du er så heldig at have mulighed for at plukke bærrene selv, er det endnu bedre. Der er ikke noget så lækkert som smagen af hjemmelavede og -bragte madvarer (er du ikke enig?), og så er netop tyttebærerne så smukke i deres dybgrønne og røde efterårsdragt. Her finder du en god opskrift på tyttebærsyltetøj.

Vi brugte sensommeren i vores hytte i Norge, og her kommer efteråret altid lidt tidligere, end det gør herhjemme. Vi var heldige en af dagene at have rigtigt smukt solskinsvejr, og hvad er så bedre, end en lille sejltur på søen, hvis vand var spejlblankt.

Vi gjorde holdt ved en af øerne og opdagede (måske ikke helt tilfældigt!), at den bugnede af tyttebær. Det gode ved at lære et område at kende er, at man også får en god fornemmelse af, hvor bær, svampe osv. vokser, selvom det nu godt kan variere år for år. Vi gik alle igang med at samle, og endte med hele 1 1/2 kg!

Det dejlige ved at sylte er naturligvis, at kunne gemme til en senere lejlighed. Det er også ekstra hyggeligt at byde gæster på hjemmelavede lækkerier, eller forære lidt ud af, hvis man har fået lavet en stor portion.

God fornøjelse med at lave din egen tyttebærsyltetøj 🙂

Prøv også: Hjemmelavet syltetøj med æble og havtorn

  

Opskrift på tyttebærsyltetøj

Du skal bruge:

 • 500 g tyttebær
 • 1 dl vand
 • 1 dl rørsukker
 • 1 1/2 dl syltesukker
 • Citron efter smag
 • 1/2 tsk atamon

Sådan gør du:

 1. Gør bær rene og fjern eventuelle blade og stilke.
 2. Kog vand og bær i 5-10 minutter. Fjern skummet, der dannes på overfladen.
 3. Tilsæt sukker lidt ad gangen under omrøring.
 4. Smag tyttebærsyltetøjet til med citron.
 5. Tilsæt eventuelt atamon for bedre holdbarhed.
 6. Hæld i skoldede glas, og opbevar dem køligt.

Gem dine gamle glas

Det er en god idé allerede igennem sommeren at begynde at gemme glas af enhver art. Det er så hyggeligt at se hjemmelavede syltesager i forskellige fine glas. Vi havde en lille samling stående i hytten, som vi hurtigt fik brugt til alle vores projekter.

Det er også ten mulighed at finde charmerende gamle glas på markeder eller i genbrugsbutikker – bare se godt efter, at de er til at gør helt rene!

Prøv også: 3 gode opskrifter på hjemmelavet snaps

Opskrift på tyttebærsyltetøj

Se også

Skriv en kommentar