Pumpkin spice sirup – opskrift til pumpkin latte og andre efterårslækkerier

af Marieduhn

Pumpkin spice sirup opskrift

Pumpkin spice sirup er for efteråret, hvad fastelavnsboller er for foråret – hvis du spørger mig i hvert fald. Bare duften af krydderierne kan få mig i fuldt efterårshumør. Sammen med nogle nøgler garn, et tykt tæppe og en pæn mængde stearinlys, ja, så er de mørke aftener noget af det bedste, jeg ved. Her finder du en god opskrift på hjemmelavet pumpkin spice sirup – og et velsmagende efterår.

Pumpkin spice blandingen lærte jeg at kende på vores efterårsrejser til USA. Her bliver den brugt i kager i alle afskygninger, på morgengrøden og naturligvis i Starbucks’ pumpkin latte. Og der er en god grund til, at smagen er populær, for den skriger virkelig af efterår!

Det hyggelige ved at rejse er også de traditioner, man tager med sig hjem, og denne pumpkin spice sirup er gået hen og blevet til sådan en god efterårstradition for mig.

Pumpkin spice sirup kan bruges til mange forskellige lækkerier: som topping på isdesserten, til morgengrøden, i bagværk som småkager, tørkager, cupcakes, muffins (you name it!), og naturligvis i en god caffe latte.

Alt er lige til – velbekomme 🙂

Prøv også: Hjemmelavet syltetøj med æble og havtorn

Opskrift på pumpkin spice sirup

For at lave siruppen, skal man først bruge den helt rigtige krydderiblanding. Den finder du her.

Du skal bruge:

 • 200g græskarkød (her er brugt hokkaido)
 • 300g vand
 • 200g sukker
 • 150g brun farin
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 2 tsk pumpkin pie spice

Sådan gør du:

 1. Skær græskarkødet i mindre stykker og bag dem i et ildfast fad ved 200 grader i ca 40 minutter til det er mørt.
 2. Mos eller blend det bagte græskarkød.
 3. Bland alle ingredienserne i en gryde og lad det simrekoge, til alt sukker er smeltet. Omrør undervejs og mos eventuelle græskarklumper.
 4. Sigt massen over i en skål (skold den gerne først). Brug en grovkornet sigte, da massen er temmelig tyk.
 5. Hæld sirupen i skoldede flasker eller syltetøjsglas, og opbevar dem i køleskab. Sirupen kan holde sig i ca tre måneder i køleskab.

Det hyggelige ved efterår

Det hyggelige ved efterår er alle de høstrelaterede sysler, vi skal igang med. Såsom at sylte chilier (se her), lave syltetøj (se her og her) og lave den årlige krydrede græskarsuppe (se her), som er et fast indslag i vores familie. Vi tager tit en søndag, hvor vi er i køkkenet hele dagen, og nyder resultaterne om aftenen med et godt glas rødvin.

I efteråret går vi altid lange ture i skoven – sidst var vi en tur i Hareskoven, som varmt kan anbefales. Her samler vi forskellige ting til dekorationer og pynt til hjemmet. Her kan du se andre hyggelige idéer til efterårsprojekter.

Hvilke traditioner har du i efteråret? Det er så hyggeligt at dele <3

Prøv også: Græskarlygte til Halloween DIY

Pumpkin spice sirup opskrift

Vil du se mere efterårsinspiration? Så tjek min efterårstavle ud på Pinterest her 🙂

Se også

Skriv en kommentar