Pasta med portobellosvampe og parmaskinke – simpel opskrift på efterår

af Marieduhn

Pasta med portobellosvampe og parmaskinke

Pasta med portobellosvampe og parmaskinke er en simpel, sund og lækker ret. Den er både god til hverdag, eller hvis der kommer gæster. Vi spiser den gerne i efteråret, hvor portobellosvampene fint kan skiftes ud med andre varianter, der er i sæson. Den sorte sojabønnepasta er smagfuld og giver retten lidt ekstra karakter.

Jeg elsker svampe i efteråret og har som ambition, at jeg hvert år i efteråret skal finde frem til nye og spændende opskrifter med svampe. Jeg har desuden en lille drøm om at lære selv at finde frem til dem i naturen, men jeg er stadig lidt nervøs for selv at skulle finde de gode spiselige typer. Der er dog kurser og en ny svampe-app, jeg vil sætte mig ind denne sæson.

Der er ikke noget bedre i efteråret end at gå en lang tur i skoven, lige efter det har regnet, og indsnuse duften af gran, mos og fugtig jordbund, hvor svampene piller frem i deres flotte farver og former. Det har jeg altid holdt af, og som barn var det et af de motiver, jeg ofte fotograferede med mit lille kamera.

TIP!

Til denne pasta med portobellosvampe og parmaskinke har jeg valgt at bruge sort sojabønnepasta, da jeg selv holder meget af denne og kun i meget lav grad indtager gluten. Den kan naturligvis udskiftes med den pasta, du har på lager, eller den du og din familie er gladest for.

Andre gode opskrifter til efteråret

Efteråret er virkelig en tid på året, hvor jeg tager mig tid til at gå i naturen og samle. Selvom jeg ikke er kommet rigtigt igang med at samle svampe endnu, er der mange andre bær og lignende, jeg har god erfaring med. Her er en liste med inspiration.

Du kan samle:

Find mere inspiration til årstiden på min Instagram eller Pinterest profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer ind.

Pasta med portobellosvampe og parmaskinke

Se også

Skriv en kommentar