Inspiration til januar – det glæder jeg mig til

af Marieduhn

Godt nytår alle sammen ♥

Jeg håber, I er kommet godt ind i det nye år og føler jer klar til et nyt og spændende kapitel. Der er altid noget spændende og lidt særligt over at tage fat på et nyt år, og gøre sig tanker om, hvad det skal indeholde, og jeg har har samlet lidt inspiration til januar måned. Med nye mål, nye drømme, nye valg og ambitioner.

2018 vil for min mand og jeg altid stå som året med store beslutninger, totale omvæltninger af hverdagen og ja, en aaanelse kaos! Derfor er ambitionerne for 2019 en god del af ro, rytmer og rutiner, og ja, en god del kreative projekter både inde og ude.

Januar måned er ofte ikke blandt favoritterne, og jeg vil da også sige, at der er mange måneder på året, jeg holder mere af. Det er dog også en måned, hvor det er oplagt at få ro på efter julen, forkæle og styrke sig selv – både det ydre og det indre, og så småt begynde at planlægge foråret, som altid er så dejlig velkomment efter årets anden og tredje vintermåned.

I januar glæder jeg mig til:

  • At komme ned i gear. Det er udmattende hele tiden at have travlt, og jeg tror ikke på, at vi nødvendigvis bliver gladere af det. Ofte må man prioritere hårdt og skære ind til benet for at få ro på og komme ned i gear. Det har jeg tænkt mig at bruge en del af måneden – og måske året på, og tage mig bedre tid til de ting, jeg så prioriterer. Være mere i det, jeg gør, og med dem, jeg er sammen med. Slow living, som det vist bliver kaldt. Mon der er nogen, der kender god litteratur om emnet?
  • En masse dejlig selvforkælelse! Det er vigtigt efter en travl periode og generelt her i den mørke vintertid at være lidt ekstra god ved sig selv, og give sin krop og sjæl lidt omsorg og pleje. Jeg vil eksperimentere lidt med forskellige dejlige ansigtsscrubs, lægge en god lermaske (bruger selv denne gule ler til sensitiv hud) og klassikeren, jeg altid tyer til mod trætte øjne: 10 minutter på langs med en øjenmaske med revet agurk.
  • En god biograftur. Jeg har sådan lyst til at komme en tur i biografen – så er det mindre vigtigt, hvad vi skal se. Bare følelsen af at læne sig tilbage i sæderne med en god omgang popcorn eller slik, og lade sig underholde uden at skulle noget andet. Mm, det glæder jeg mig til 😛
  • Nye spændende opskrifter på krydret vintermad, som tager laaang tid at lave. Jeg har fået en ny bog, Krydret, om marrokansk mad, af min svigerinde i julegave. Der er en masse spændende opskrifter, som jeg vil kaste mig ud i at afprøve…
  • Lægge haveplaner. Jeg glæder mig allerede til foråret i haven, som også vil blive mit første som haveejer. Jeg har allerede siddet og filosoferet over nye projekter, som jeg vil arbejde videre med. De går ud på at funktionsinddele haven i nogle felter, så der kommer flere hyggelige kroge, og som vil give mere plads at dyrke på. Jeg skal have designet og udarbejdet nogle plantekasser (de skal matche denne, som jeg lavede sidste år), og så skal jeg researche på gode grøntsager, der kan give stort udbytte på lidt plads. Iih, det rumsterer allerede…
  • Gode lange læsestunder. En god kop te og en medrivende bog – det er da januartid, når det er bedst. Så kan det regne og ruste udenfor nok så meget. Jeg putter mig bare i tæppet og tager en side mere.
  • Hyggelige kreative vinterprojekter. Sidste år lavede jeg disse fuglekugler til at lokke vinterens småfugle til hytten og denne islanterne, som kræver en periode med nattefrost. Det var virkelig hyggeligt at kigge ud på både om dagen og om aftenen. Jeg har samlet lidt flere idéer til vinterdiy’s på min Pinterest tavle her.
  • At indarbejde nogle gode sunde vaner igen med fokus på ro og for at styrke det indre efter en travl periode. Det skal foregå med meditation (har en god app, der hedder Headspace), træning, der også inkluderer en god del vandring (elsker at vandre!), og selvfølgelig god sund januarmad som fx denne porretærte eller denne klare løgsuppe.
  • At arbejde videre med mine plakater. Der skal indrettes med dem herhjemme, webshoppen skal udbygges og laves mere brugervenlig, og jeg skal finde markeder til foråret, som skal ansøges. Det er så spændende endelig at have mine billeder mellem hænderne, og måske jeg udvider med nogle ekstra motiver 😛 Se plakaterne her og stemningsbilleder fra nogle hyggelige salgsevents her.
  • At bage. Der er ikke noget til at skabe en varm og hjemlig stemning som duften af hjemmebag. Jeg vil bage disse nemme boller, og så tror jeg, at jeg tager lidt forskud på glæderne og bager disse lækre fastelavnsboller – bare fordi, de er så gode 😛

Hvad har I af planer for januar måned? Det er altid hyggeligt med lidt ekstra inspiration ♥

Inspiration til januar   Inspiration til januar

Se også

Skriv en kommentar