DIY: eventyrlige figurer af silk clay – idéer og inspiration

af Marieduhn

DIY: eventyrlige figurer af silk clay - idéer og inspiration

Lav dine egne eventyrlige figurer af silk clay og slip fantasien løs. Vælg eventuelt et tame for dine børn, såsom eventyrfigurer eller dinosaurer, og se dem arbejde kreativt ud fra inspirerende billedmateriale, I kan finde online. Naturen er sjov at indarbejde i de små værker, som fx sten, bark, grene, agern og meget mere. Her får du idéer og inspiration til at lave dine egne sjove figurer – også god til hjemmeskole.

Er der noget, der skærper fantasien som at sidde og forme og eksperimentere med farver, overflader og udtryk? Det var det, mine skolebørn gjorde i vores sidste billedkunsttime, hvor jeg vikarierede for en kollega. Vi gik os først en tur rundt i området, hvor eleverne skulle samle flotte genstande fundet i naturen og indarbejde det i deres små værker.

Derefter skulle de researche på det, de nu ville igang med at forme. Var det en dinosaur, så skulle de vide lidt om, hvordan den så ud, var det en viking, skulle de undersøge hvilke våben, de kunne give ham. Det var både hyggeligt og lærerigt, og også noget, du kan tage op, hvis du hjemmeskoler.

Prøv også: DIY ringspil af naturmaterialer – sådan laver du dit eget spil

DIY: eventyrlige figurer af silk clay - idéer og inspiration

Lav dine egne figurer af Silk Clay

Silk clay eller soft clay, som det også kaldes, er en form for ler i farver, som man kan lave alverdens ting ud af det. Leret er let at forme og praktisk, da farverne ikke smitter af – man bliver altså ikke blå og rød i hånden 😉

Du skal bruge:

Reklamelinks indgår

Sådan gør du:

Der er ingen regler, men det kan være sjovt at lave lidt research på genstanden først, så du ved nogenlunde, hvordan den ser ud.

Ved havfruen her begyndte jeg nedefra med halen og arbejdede mig op efter. Jeg synes, hun er blevet ganske fin… af min første silk clay figur at være – og børnene var virkelig dygtige 🙂

Når du har formet figuren, skal den blot stå og tørre ind. Dvs. ingen stor lerovn eller lignende er påkrævet.

Tip!

Til de lyse sommeraftener med familien. For at gøre lidt ekstra ud af det, kan du tage familien med ud i naturen og samle – det kan være drivtømmer, strandsten, grene, bark eller store svampe. Lad figurerne indtage naturmaterialerne, og skab et fantasiunivers på børneværelset.

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY: eventyrlige figurer af silk clay - idéer og inspiration

Se også

Skriv en kommentar