DIY ringspil af naturmaterialer – sådan laver du dit eget spil

af Marieduhn

DIY ringspil af naturmaterialer - sådan laver du dit eget spil

DIY ringspil er en dejlige måde at være sammen i ferier, i haven eller lune sommeraftener. Der er ikke noget mere hyggeligt i sommeren end tid med hinanden udendørs, og så er spil en god lejlighed til at have det sjovt sammen. Ringspil er for mig en “evergreen”, som vi pakker frem, når vi er i vores hytte i Norge i sommeren. Her kommer en guide til, hvordan du laver dit eget spil.

Ferie er tid til oplevelser, fordybelse og ro – og til en masse hyggelige familiespil. Jeg har (som enhver kvinde vel gør?) taget min stiksav med på ferie, og besluttede mig her til morgen for at lave et ringspil – hvad ellers? Mine forældre har en masse træ liggende; lidt resttræ, fra da de byggede hytten, og nogle småtræer, som de gik og fældede på grunden i går. Det gik jeg på jagt i og fandt de materialer, jeg skulle bruge.

Prøv også at lave dine egne risposer til forskellige kastespil – se guide her.

DIY ringspil af naturmaterialer - sådan laver du dit eget spil

DIY ringspil af naturmaterialer – sådan laver du dit eget

Du skal bruge:

 • stiksav
 • boremaskine (jeg har brugt et 22mm bor)
 • det ønskede træ (du kan bruge rundstokke i stedet for grene)
 • blyant
 • vinkel
 • tommestok
 • reb
 • det er altid en god idé med handsker og briller

Sådan gør du (5 trin):

1. Krydset/skelettet skal saves

 • Mål ud og streg op til samlingen af de to bræt, der skal udgøre skelettet i spillet. Jeg havde denne bjælke, som jeg flækkede i to (stregerne kan anes på billedet). Satte længden til 50cm.
 • Sav dem ud med stiksaven.

2. Samling af krydset

 • Mål ud og streg op til samlingen af krydset. Der streges op til halvvejs ind i træet. Find midten af brættet. Herfra skal der måles ud, så du får et kvadrat, hvor det andet bræt passer ind (se billede).

DIY ringspil af naturmaterialer - sådan laver du dit eget spil

3. Sav markeringen ud

 • Sav det markerede område ud med stiksaven. For mig var det nødvendigt at save ind både oppe- og nede fra, så snittet kom hele vejen igennem træet.

DIY ringspil af naturmaterialer - sådan laver du dit eget spil

4. Bor huller ud

 • Hullernes placering findes ved at tage brættets bredde og afsætte dette mål fra enden af brættet. På den måde opstår et kvadrat, hvor midten findes ved at lave et kryds fra hjørne til hjørne. Husk også hullet i midten.
 • Bor dem ud med boremaskinen. Jeg har brugt et 22mm bor.
 • Udvælg nogle grene til målpinde, skær dem til og klem dem ned i hullerne. Mine er 18cm høje.

5. Ringe

 • Jeg har valgt at lave mine ringe af noget tov, vi havde liggende. Jeg sammenføjede dem, ved at smelte dem i enderne.

…et voilá  – dit ringspil er færdig og klar til dyster.

Hvorfor købe et ringspil, når man nu selv kan lave et? Jeg synes, det er blevet ret fint, og i aften vil jeg udfordre familien… og det skal nok blive sjovt 😉

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY ringspil af naturmaterialer - sådan laver du dit eget spil

DIY ringspil af naturmaterialer - sådan laver du dit eget spil

Se også

2 kommentarer

Jens Sørensen 07/08/2017 - 16:01

Super sjov ide!

Svar
Marieduhn 29/05/2020 - 12:02

Tusind tak – det er dejligt at høre 😀

Svar

Skriv en kommentar