Hyggelig konkurrence & opskrift til den lækreste lotion

af Marieduhn

Konkurrence

Jeg har en hyggelig konkurrence kørende på Instagram, til nogle lækre produkter til ren selvforkælelse. Det er for at fejre mit nye job hos Chleopatra Oils Copenhagen, at vi sammen har besluttet at udlodde et lækkert DIY-kit til min personlige favorit creme, body lotion, hårolie – ja, den kan faktisk bruges til det hele😄

Sættet består af en kokosolie, en sheasmør og en eucalyptus essential oil, som selvfølgelig også kan bruges hver for sig. De er helt rene naturprodukter, som er godt, hvis du har problemer med eksempelvis allergi. Der er “materiale” nok til en del lotion, så når du alligevel er igang, kan du dele portionen i to og give den ene ud som en hyggelig venindegave eller hjemmelavet julegave.

Jeg udtrækker vinderen på mandag den 19/11, så du kan stadig fint nå at deltage. Så smut over på Instagram her og vær med – det er da ikke for tidligt med en lille forskudsjulegave 😉

Opskrift på lotion

Du skal bruge:

  • 1 dl kokosolie
  • 1 dl sheasmør
  • 0,5 dl ekstra virgin olivenolie (valgfri)
  • 10-20 dråber æterisk olie (eukalyptus)
  • En lufttæt glasbeholder

Sådan gør du:

Smelt kokosolie og sheasmør sammen, så det bliver til en ensartet masse. Jeg synes, det er lettest at gøre i mikroovnen, hvor jeg over nogle omgange luner det og rører det ud. Du kan også lave et vandbad, hvor du bringer vand i kog i en gryde. Brug gerne en metalskål, da den leder varmen.

Når væsken er klar, tilsættes olivenolien, og røres godt ud. Du kan også undlade denne, hvis du ikke har den på lager, men den gør konsistensen eksta fin. Stil blandingen i køleskabet, indtil den igen er størknet. Min tog omkring 4 timer at størkne.

Nu skal massen piskes, så den bliver til en let og luftig skum. Brug enten en håndmikser eller en røremaskine. Start ved mellemste hastighed i omkring et minut.

Tilsæt her nogle dråber æterisk olie – jeg kan rigtig godt lide eukalyptusolie hertil. Jeg brugte 10 dråber til min, hvilket gav en let og svag duft. Hvis du vil have en kraftigere duft, tilsættes flere dråber æterisk olie.

Pisk derefter massen på højeste niveau, indtil det får den ønskede, flødeskums-agtige konsistens.

Hæld skummen i en lufttæt beholder – brug gerne en af glas, da ingredienserne holder sig bedre her. Den skal gerne opbevares køligt og mørkt.

Hvis du skulle have lyst til at prøve kræfter med at lave din egen lotion, kan alle produkter købes her (lige med undtagelse af olivenolien).

Jeg selv bruger lotionen eller rettere skummen både til spidserne af mit hår efter føntørring, hvor jeg masserer det ind, til at pleje render under øjnene – og jeg synes rent faktisk, det hjælper! – og til vabler under mine fødder, når jeg har vandret. Både kokosolien og sheasmøren indeholder vitaminer og antioxidanter, der plejer og beskytter på en helt naturlig måde. Dette synes jeg, er rart at tænke på, når jeg anvender det.

Jeg selv kan ikke tåle produkter med parfume, og har det generelt svært med make up og cremer, der ikke er helt neutrale. Det er en af grundene til, at jeg er glad for de rene olier, og de forskellige muligheder, det giver at arbejde med disse. Hvis du har allergier eller andre hudproblemer, kan du prøve dig frem lidt forsigtigt. God fornøjelse 🙂

Læs også: Opskrift på hjemmelavet læbepomade

Se også

Skriv en kommentar