Hummus med basilikum – opskrift til tapas eller sundt mellemmåltid

af Marieduhn

Hummus med basilikum - opskrift til et friskt og sundt mellemmåltid

 

Hummus med basilikum er lækkert som nærende mellemmåltid, til snacks eller som spread til sandwichen. Den har en frisk og kraftig smag, og den dejlige krydderurt er super sund. Brug den også som smukt tilbehør til tapas, eventuelt i følgeskab med denne hjemmelavede hummus med oliven. Her får du en god opskrift på hummus med basilikum.

Mellemmåltider er altid et “emne” for mig, for det er så let at gribe fat i de forkerte ting, når den lille sult melder sig midt på dagen – ofte midt i alle arbejdsopgaverne. Derfor laver jeg ofte en hummus eller to til at have stående i køleskabet, og sammen med forskellige grøntsagsstave eller til hjemmelavet knækbrød, er det en både sund og nærende mulighed, for at holde energi og blodsukker stabilt.

Jeg er stor fan af alle former for krydderurter, og jeg dyrker mange forskellige i vores have. Vi har rosmarin, timian, citronmelisse, mynte, purløg og persille. Sidste år havde vi også både koriander og basilikum, men de er ikke rigtig blevet til noget i år. Jeg bruger også lavendel som krydderurt – den smager fantastisk drysset over grillkødet.

Det er min drøm at udvide min krydderhave de kommende år, så vi får endnu flere spændende smage – og ikke mindre væsentligt – dufte! Jeg elsker at gå og dufte til alle mine krydderurter, for mig er det virkelig livsnydelse. Desuden bruger jeg krydderurterne til mine hjemmelavede produkter – især mynte og lavendel er fantastiske til cremer, scrubs og lignende. Se forskellige gode opskrifter her.

Der er overraskende mange vitaminer i krydderurter, og efter min mening, kan man ikke få for mange. Jeg er kraftig modstander af, at krydderurter kun er til for at pynte på retter, så jeg bruger altid rigeligt i min madlavning 🙂

Prøv også: Hjemmelavet knækbrød – opskrift på sprøde, sunde og smagfulde

Hummus med basilikum - opskrift til et friskt og sundt mellemmåltid

Har du prøvet opskriften?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Hummus med basilikum - opskrift til et friskt og sundt mellemmåltid

Se også

2 kommentarer

Janni 14/04/2023 - 08:54

Hej du

Tak for spændende opskriftt som jeg gerne vil prøve. Har dig lige et spørgsmål.

2 1/2 (tsk?) salt?

Mange tak 🙂

Lys hilsen

Janni
(JGP.artsoul.dk)

Svar
Marieduhn 18/04/2023 - 19:37

Hej Janni

Den er også bare rigtig lækker 😀
Og ja, det er tsk salt – og tak!

Knus Marie

Svar

Skriv en kommentar