Tørrede blomster – lav din egen vægdekoration med naturmaterialer

af Marieduhn

Tørrede blomster - lav din egen vægdekoration med blomster

 

Tørrede blomster er hyggelige, både i vaser eller som anderledes vægdekoration. Miks vilde blomster og udvalgte typer fra blomsterhandleren. Med tørrede blomster kan du tage lidt af sommeren med dig ind i efteråret, og med dette hjemmelavede ophæng, kan de hænge og være dekorative samtidig med, at de tørrer. Det er super simpelt at lave, og kræver nærmest kun materialer fra naturen. Her får du en guide til en flot vægdekoration med naturmaterialer.

Jeg har været en tur i grøftekanten – bogstaveligt talt – men efter at samle flotte sensommerblomster og vækster herfra. De står stadig fine derude, og jeg blev overrasket over så smukke og anderledes typer, jeg kunne finde. Især er jeg vild med tidslerne, som tørrer flot ind – kræver gode handsker, når man plukker 😉 Læs her om regler og gode råd, når man plukker sine egne vilde blomster.

Lilla farver holder ofte bedst i tørringsprocessen, og hænger du blomsterne mørkt, mens de tørrer op, har farverne de bedste forhold. Efter tørring kan du fordele dem i buketter, men mine skal nu blive hængende og pynte, som de er. Pindene har jeg fundet på en tur i skoven, og har lavet dem i to størrelser – en mindre en med tre buketter og en større med fem buketter.

Prøv også: Hjemmelavet kryddersalt med rosenblade

Tørrede blomster - lav din egen vægdekoration med blomster Tørrede blomster - lav din egen vægdekoration med blomster

Lav dit eget ophæng til tørrede blomster – sådan

Se også videoen længere nede, hvor jeg viser, hvordan man gør 🙂

Du skal bruge:

  • en naturpind eller rundstok
  • kraftigt snor, her er brugt jutesnor
  • de blomster du vil tørre
  • saks
  • evt. handsker

Sådan gør du:

  • start med at lave selve ophænget ved at vikle snoren nogle gange omkring den ene ende af din pind og slå en knude eller to. Før den op i en trekant over pinden i den længde, du vil have ophænget til at være. Sno den herefter nogle gange omkring modsatte ende, bind et par knuder og klip snoren.
  • saml dine blomster i små buketter og bind snor omkring dem. Jeg vikler det nogle gange for udseendets skyld. Lad enderne være tilbage, så du kan binde dem fast om pinden efterfølgende.
  • Arranger buketterne, hvor du vil have dem, og bind dem fast.

TIP!

Lav et lignende ophæng til krydderurter. Det er praktisk og dekorativt på samme tid, og det er lige ved at være tid til at høste havens lækkerier.

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Se også min hyggelige video, som jeg har lavet sammen med BeboerBladet om blomsterophænget 🙂

Tørrede blomster - lav din egen vægdekoration med blomsterTørrede blomster - lav din egen vægdekoration med blomster

Se også

Skriv en kommentar