Inspiration til september måned – det glæder jeg mig til

af Marieduhn

Inspiration til september måned

Der er altid noget særligt over september måned. En ny årstid, nye mål og nye farver. Selvom naturen ikke helt endnu er trukket i sin efterårsdragt, kan man tydeligt fornemme sensommerstemning. Efter en dejlig lang og varm sommer, glæder jeg mig til køligheden i efteråret. Jeg glæder mig til at finde hverdagen i min nye lejlighed og få ro på med hyggelige sysler, både inde og ude. Fælles for dem alle er et lavere tempo og fordybelse – ja og så en rejse, der måske bryder lidt med det. Her er min inspiration til september måned <3

 • At planlægge efteråret er virkelig en af de ting, jeg glæder mig meget til. Jeg vil i løbet af de næste dage sætte mig med min kalenderbog og få skrevet alle mine planer ind for det kommende – og spændende efterår. Det giver sådan en dejlig følelse på den måde at få overblik, og så ved man præcis, hvad man kan glæde sig til, hvor man har plads til lidt mere aktivitet, og hvor man skal undgå at fylde mere på! Men at starte hver årstid eller for den sags skyld måned med et godt overblik, giver ro og overskud i hverdagen og mulighed for at planlægge lidt i forvejen.
 • At følge med i den nye krimiserie på DR1, Mord uden Grænser, som jeg allerede er blevet helt opslugt af. Den har en superspændende historie, dygtige skuespillere og er så velproduceret, at jeg helt kan glæde mig til søndag aften, hvor den sendes. Hvis du ikke har set den endnu, kan du se de tidligere afsnit her.
 • Havearbejde. Min have ser bedre ud end nogensinde efter at regnet har hjulpet det hele lidt på vej. Vi har kun ejet haven i to måneder, men den er allerede ved at føles virkelig hjemlig med frodige plantekasser, mit hjemmebyggede plantebord, stenranker med huldsten fra Skagen og kaninens udebur, hvor han kan hygge sig i græsset. Jeg skal høste chilier og krydderurter af forskellig art, luge i bedene og så er efteråret desuden et godt tidspunkt at udplante og etablere flere typer af krydderurter og grøntsager, så der er gode grunde til at komme i haven.
 • I forbindelse med høstningen af krydderurter, vil jeg desuden tørre og nedfryse dem, så jeg har nogle at bruge af til ind i vinteren også. Jeg har fået den fineste bog om havearbejde af en god veninde, Dyrk frugt og grønt på lidt plads, som jeg allerede snart har læst (fik den i lørdags). Den er virkelig god til at give en havenybegynder som mig en grundforståelse for, hvordan man får mest muligt ud af sin have – og hvordan man gemmer udbyttet. Det glæder jeg mig til at komme meget mere ind i, og opdaterer selvfølgelig herinde 🙂
 • At læse min bog færdig! Jeg har haft bogen, På kanten af Evigheden af Ken Follet, sat på stand-by hele sommeren, da der er sket så utrolig meget, at jeg simpelthen ikke har kunne koncentrere mig om læsning. Det er den tredje i trilogien Giganternes Fald, som jeg læste igennem vinteren og foråret. Der er noget fantastisk afslappende ved at sidde i en god stol med en kop te og læse, og det skal virkelig opprioriteres dette efterår. Har I nogle gode boganbefalinger?
 • Æbleplukning og saftpresning. Det er efterhånden blevet en tradition hos os, at vi tager en tur på æbleplantage i efteråret og plukker æbler. Sidste år var vi på Kildebrønde Æbleplantage – se her. Det er en ting, jeg også gjorde med mine forældre som barn, og noget, jeg bestemt vil blive ved med. Som noget nyt, skal vi i år plukke hos en kollega til min mand, som har nogle kæmpe æbletræer i sin have. Her presser vi også saft, mmm 😛
 • Afprøve forskellige opskrifter med svampe. Det er sæson for forskellige lækre svampe, og det vil jeg bestemt lade mig inspirere af. Elsker at spise efter sæsonen, da det både er spændende, varieret og godt for miljøet. Denne opskrift med portobellosvampe og parmaskinke er superlækker.
 • Dejlige efterårsweekender med afslapning – måske endda hjemmebagte boller. Jeg har en meget nem opskrift her.
 • At tage fat på indendørs kreativiteter igen som at hækle. Hækling hører sig bare efteråret til for mig, og for et år siden hæklede jeg et stort blødt tæppe, som jeg elsker at varme mig på i kølige aftener (se det her).
 • Langsomt at komme mere på plads i vores stadig nye hjem. Det er efterhånden de mindre ting, som at hænge billeder på væggen og lignende, vi mangler, men samtidig også dem, der virkelig hygger og gør et hjem til et hjem. Det er dejligt for hver ting, der kommer på plads <3
 • Sidst, men absolut ikke mindst, så rejser vi i slutningen af måneden på bryllupsrejse til USA. Det bliver så dejlig en følelse at læne sig tilbage i flysædet og bare lade eventyret vælte ind over sig. Vi flyver til Chicago og er nogle dage, dernæst videre til Denver, hvor vi lejer bil. Ruten går ned gennem de sydlige stater, og efter mange spændende nationalparker, ender vi i San Fransisco. Vi blev så bidt af USA, da vi rejste der sidste år – se vores roadtrip her – og i år har vi en hel ekstra uge til oplevelser, sjov og tid til bare at være sammen 😀

Hvad glæder du dig til i efteråret og september måned?

Se også

Skriv en kommentar