Inspiration: sammenplantning af stiklinger – med strandsten og grene

af Marieduhn

Inspiration: sammenplantning af stiklinger - med strandsten og grene

Stueplanter er skønne og dekorative, og de tilfører altid noget helt særligt til et rum. Nogle gange vokser de sig alt for store og ranglede, og det skete for min i foråret. Den havde imidlertid lavet nogle søde små stiklinger, som jeg gravede op og gemte. Nu har jeg lavet denne lille sammenplantning af stiklinger med strandsten fra Vesterhavet og grene fra mine taghave.

Når jeg er hjemme og besøge mine forældre i Skagen, går vi ofte og samler sten ved stranden. Jeg samler både små og store, for jeg ved aldrig, hvornår jeg finder på et eller andet kreativt, jeg vil bruge dem til. Som fx min hjemmelavede bordskåner (se her), som jeg lavede af flade strandsten fra Skagen. Jeg har også brugt nogle i en lidt større udgave til noget grafisk stentegning – dem kan du se her.

Jeg samler dem for det meste ved Gl. Skagen eller Nordstrand, som er de steder omkring Skagen, hvor der ligger flest, og hvor de er meget let tilgængelige. Men der er helt sikkert mange fantastiske steder at samle sten langs Vesterhavet.

Det er en fantastisk ressource, vi har liggende, og jeg har også samlet en masse hulsten, som jeg vil lave ranker, små kunstting og lysestager ud af her til efteråret. Det er en ting, jeg glæder mig rigtig meget til <3

Se også: omplantning af ananasplante

Inspiration: sammenplantning af stiklinger - med strandsten og grene

Men for at vende tilbage til min stueplante, så var den altså gået hen og blevet helt ranglet at se på, og jeg syntes, den måtte smides ud – selvom jeg ikke har det så godt med at smide planter ud. Jeg håber, de to små aflæggere her vokser sig store og sætter nye aflæggere selv. Det er virkelig hyggeligt at følge med i plantelivet på den måde.

Grenene i sammenplantningen her er fra min taghave, hvor jeg har skåret en god del af hækken ned. Den var helt udtørret i tørken, men grenene kunne jeg bruge sådan her. Jeg fik idéen fra en sammenplantning, jeg fik af min svigerinde til min fødselsdag. Den var købt hos en blomsterhandler i Klitmøller, og her havde de gjort nogenlunde det samme med grene og sten. Stenene er desuden gode til at skjule jorden, som godt kan komme til at se lidt trist ud i en potte.

Den grå potte, synes jeg, matcher de blå toner i stenene godt. Det gør den ligesom også lidt rå og nordisk i udtrykket, selvom planten egentlig er ret eksotisk (har engang set den gro vild i Afrika). Nu er den et lille pust fra Vesterhavet.

Hvad gør I med jeres små stiklinger? Nogle spændende idéer?

Se også: Hjemmelavede planteskilte i træ – diy

Inspiration: sammenplantning af stiklinger - med strandsten og grene

Se også

Skriv en kommentar