DIY pendel lampe af en gammel Kodak karrusel – hængelampe

af Marieduhn

DIY pendel lampe af en gammel Kodak karrusel - hængelampe

DIY pendel lampe af en gammel Kodak karrusel er en sjov måde at forvandle et gammelt glemt klenodie til noget smukt, brugbart og unikt. Karrusellerne kan ofte findes brugt, hvis du er heldig i genbrug, ellers på DBA. Ofte har familiemedlemmer også et par stykker på lager. Tilsæt en god håndfuld ispinde og en fatning – og vi er halvt i mål med vores lampe. Her får du en diy guide – med VIDEOGUIDE – til en flot hjemmelavet pendel.

Et nyt år skal startes med en af mine yndlingsbeskæftigelser: at vende et genbrugsfund på hovedet og få noget smukt og brugbart ud af det! Jeg er vild med de gamle charmerende Kodak karruseller, der minder mig om barndom i vores lysbilledværelse (ja, sådan et havde vi!), hvor familien samledes en gang imellem til en hyggeaften og så billeder fra vores første ferierejser i Europa i starten af halvfemserne.

Ud over at være et varmt og nostalgisk minde, så har karussellerne et dejligt råt look over sig – måske lidt industrielt, der passer perfekt til vores hjem. Jeg var heldig at finde en stor samling over DBA (måtte køre ret langt efter dem), men fik 29 stk. ud af det – så der skal laves MANGE fine ting ud af alle disse.

Jeg har desuden lavet en hyggelig VIDEOGUIDE, hvor I kommer med ind i min kreative oase og laver lamperne sammen med mig – god fornøjelse med projektet 🙂

Prøv også: DIY terracotta vaser – sådan opgraderer du gamle grimme vaser

DIY pendel lampe – guide

Jeg har valgt at give mine ispinde en mørk brun bejse – Lackbeths 707 købt hos Sadolin. Jeg har talt mine ispinde, og jeg bruger i alt 54 stk. til en lampe.

Du skal bruge:

(reklamelink indgår)

 • en gammel Kodak karrusel
 • fatning og en LED pære
 • lange ispinde (find dem her)
 • bejse
 • pensel og bøtte
 • limpistol
 • afskærmning, maske og evt. handsker eller et klæde

Sådan gør du:

 1. Mal dine ispinde på begge sider med den bejse eller maling, du vil bruge, og lad dem tørre.
 2. Skru bagepladen af metal af din karrusel. Fjern også den lille plade, der sidder indvendigt, så lyset kan skinne igennem karusellen.
 3. Lim ispindene på med jævne mellemrum. Følg numrene, der er skrevet i kanten af karrusellen helen vejen rundt, og start med at lime en pind på 0. Lim så en på 1,5 (altså imellem to numre), dernæst på 3, på 4,5 og så fremdeles. Beklæd lampen helen vejen rundt.
 4. Sæt fatning i hullet. Det er endnu ikke lykkedes mig at finde en fatning, som passer præcist i hullet – finder du en, må du meget gerne skrive til mig 🙂 Jeg har i stedet brugt en fatning, der er lidt for stor, trukket den igennem hullet nedefra og limet rundt i kanten af toppen (med limpistol) – dette er en udemærket alternativ løsning.
diylampe
lampe
codak
IMG_5597

TIP!

Jeg bruger lamperne i mit kontor, hvor jeg har snoet dem omkring vores udluftningsrør, for at fremhæve de industrielle elementer i vores lejlighed. Det er en gammel fabriksbygning, og jeg synes, det er hyggeligt, at de charmerende detaljer bliver fremhævet.

Du kan lave flere lamper og hænge dem sammen i en klynge, og dermed skabe stor wow-effekt. Du kan også sno ledningen til dem omkring en hyldeknægt og bruge som væglamper.

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

DIY pendel lampe af en gammel Kodak karrusel - hængelampeDIY pendel lampe af en gammel Kodak karrusel - hængelampe  DIY pendel lampe af en gammel Kodak karrusel - hængelampeDIY pendel lampe af en gammel Kodak karrusel - hængelampe

Se også

2 kommentarer

Messing Hane Med udtræk 27/01/2021 - 10:06

Meget ærlig og praktisk skrevet. Jeg nød virkelig denne artikel.

Svar
Marieduhn 02/02/2021 - 10:37

Hej 🙂

Tusind tak for din besked! Hvor er jeg glad for at høre, at du nød at læse min artikel. Jeg gør altid mit bedste, så det varmer virkelig at høre <3
Ønsker dig en dejlig februar fortsat!

Mange varme hilsner
Marie

Svar

Skriv en kommentar