Hjemmelavet myggebalsam mod stik og kløe med naturlige ingredienser

af Marieduhn

Hjemmelavet myggebalsam mod stik og kløe med naturlige ingredienser

 

Hjemmelavet myggebalsam er fast inventar i min taske og ved sengebordet i sommeren. For er der noget værre end et myggestik eller insektbid, der ikke vil holde op med at klø? Denne opskrift virker lindrende og beroliger huden, og afhjælper hævelser og betændelse. Den er lavet med helt naturlige ingredienser, for at beskytte os mod den kemi, der ofte er i lignende produkter. Her får du min opskrift på hjemmelavet myggebalsam mod stik og kløe.

Vi har brugt en god del af sommeren i den norske vildmark, hvor vi er ude så meget som muligt, blandt andet for at samle bær rundt om i buskadserne. Når man opholder sig her, er det klart, at muligheden for myggestik er stor. Jeg bruger denne hjemmelavede myggespray for at holde myggene væk i første omgang, men nogle gange slipper de alligevel fordi mit panser. Når det sker, er hjælpen virkelig kærkommen, og denne stift med myggebalsam har været min ven denne sommer.

Hvorfor lave sine egne produkter?

Myggemidler kan indeholde skrap kemi, som ofte ikke forekommer i indholdsfortegnelsen på pakningerne. Forbrugerrådet Tænk opfordrer til, at man holder godt øje med dette – se deres anvisning her. Der er derfor god grund til at lave sine egne myggeafvisende produkter, og til dette er æteriske olier fantastiske.

Æteriske olier har været brugt i århundreder mod alle former for småkravl og skadedyr – og som al gammel viden, er der en grund – det virker! Der er flere muligheder for æteriske olier, der virker lindrende. Her bruger jeg lavendel og tea tree olie, som virker beroligende på huden og får hævelse til at dæmpe sig. Mynte kan også anbefales, da den virker kølende. Hold dig til forholdet angivet herunder, og put ikke æteriske olier direkte på huden.

Prøv også: DIY myggespray – opskrift på hjemmelavet insektspray med naturlige olier

Hjemmelavet myggebalsam mod stik og kløe med naturlige ingredienser

 

Har du prøvet opskriften?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Hjemmelavet myggebalsam mod stik og kløe med naturlige ingredienser

Skriv en kommentar