Udendørs spil for hele familien – diy guide til Corn Hole

af Marieduhn

Udendørs spil for hele familien - diy guide til Corn Hole

 

Udendørs spil er superhyggeligt i de lune sommeraftener – og en ekstra sjov udfordring er at lave det selv. Corn Hole er et sjovt spil, hvor alle i familien kan være med. Vi stiftede oprindeligt bekendtskab med det i USA, hvor det også stammer fra. Det er et kastespil med hyggelige udfordringer og regler, der er til at finde ud af. Så hop med ombord, og slå et slag for Corn Hole. Her får du min diy guide til at lave det selv.

Det var en varm eftermiddag, og vi havde fundet en kølig oase bag et af byens højhuse. Musikere spillede jazz og stemningen var afslappet og tilbagelænet. Det var efterår, og vi var i Denver. Langs siderne af pladsen stod folk og hyggede sig med et kastespil, som vi selv efter lidt tids observation selv måtte afprøve – og det var vores introduktion til Corn Hole.

Corn Hole er et udendørs spil, hvor man kaster majsposer mod et hul i modstanderen let skrånende spilleplade. Sværhedgraden kan varieres efter, hvor langt fra hinanden, man stiller pladerne. Jeg går i dybden med reglerne længere nede på siden.

Prøv også: DIY ringspil af naturmaterialer – sådan laver du dit eget

Udendørs spil for hele familien - diy guide til Corn HoleUdendørs spil for hele familien - diy guide til Corn Hole

Corn Hole – sådan laver du dit eget

Corn Hole består af hhv. de syede stofposer til majs (eller ris, som jeg bruger her), og nogle tilskårede spilleplader i træ, som skal skråne let. Herunder gennemgår jeg, hvordan vi lavede vores.

Stofposer

Officielle mål (fra inches til cm): Poserne skal være 15×15 og veje mellem 400-450 g. Brug fodermajs til fyld, eller udskift til ris, hvis det ikke er til at finde. Brug stof i kraftig kvalitet.

  • Klip en kvadrat 17×17 cm stort i papir.
  • Læg dit stof dobbelt ret mod ret og tegn din kvadrat over.
  • Klip ud. Du skal bruge 4 stk i hver farve, så 8 stk i alt.
  • Sy langs kanten 1 cm inde og lad en åbning stå (vist på billedet). Hæft i enderne. Fyld herefter posen med ris og sy åbningen til på maskinen.
IMG_3007
IMG_3010
IMG_3009
IMG_3019

Spilleplader

Officielle mål (fra inches til cm): pladen størrelse 61×122 cm, hullets diameter 15,5 cm, hullets placering på pladen 31×23 cm, pladens højde 31 cm i den høje ende og 8 cm i den lave ende. Se skitsetegning her.

Note: Vi har brugt nogle gamle IKEA hylder, vi havde til overs, og gået lidt på kompromis med målene. Gør du det samme, så tilpas målene, så hældning og dimensioner forbliver de samme. Bevar hullets størrelse, da det skal passe sammen med poserne.

  • Skær pladerne ud i rette mål. Overfladen skal være glat, så poserne kan glide.
  • Mål ud til hullet. Brug en tallerken eller lignende, som har den rigtige størrelse, til at tegne cirklen.
  • Bor hul i midten af cirklen, og brug stiksav til at skære resten ud. Puds herefter kanterne.
  • Mål benene ud. Bor for og sæt skruer i oppefra. Puds siderne hele vejen rundt.
IMG_2101
IMG_2113
IMG_2111
IMG_3116

Corn Holne spilleregler

Har du bygget dit eget udendørs spil, så tillykke – der er mange hyggelige stunder foran dig nu 🙂 Du kan naturligvis vælge blot at kaste mod hinanden for sjov (det gjorde vi), men her kommer en simpel udlægning af reglerne (fortolket af mig).

To hold står overfor hinanden og forsøger at ramme i modstanderens hul. 3 point for hver pose i hul, og 1 point for hver pose på plade. Man skiftes til at kaste en pose, og når alle fire poser er kastet, tælles hvert holds point. Det hold med flest point har vundet runden og noteres for det antal point, de har scoret mere end modstanderen.

Find de officielle regler her.

Har du prøvet guiden?

Jeg vil elske at høre, hvordan det gik! Kommenter herunder eller del et billede på Instagram med hashtagget #byduhn – så tales vi ved.

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Udendørs spil for hele familien - diy guide til Corn Hole Udendørs spil for hele familien - diy guide til Corn Hole

Skriv en kommentar