Galleri Kvaser – min dejlige oase på Frederiksberg

af Marieduhn

Galleri Kvaser - min dejlige oase på Frederiksberg

Galleri Kvaser – min dejlige oase på Frederiksberg gror og udfolder sig så smukt i disse dage, og jeg selv begynder at komme op til overfladen igen efter en lang periode, hvor der virkelig har været tryk på.

Det er gået op for mig, at jeg endnu ikke har skrevet en eneste post her på siden om min beslutning om at flytte galleriet fra Aalborg til Frederiksberg, om navneskifte, og at jeg nu driver galleriet på fuld tid. Det må der nu rodes bod på! For så meget er sket det sidste år…

Flyttet fra Aalborg til Frederiksberg

Det er præcis et år siden, jeg tog den endelige beslutning om at flytte galleriet og underskrev en lejekontrakt, der fik mig til at føle mig meget voksen. Min husleje ville blive en ganske anden på Frederiksberg, og kontrakten uopsigelig i 2 1/2 år.

Men muligheder virkelig uendelige og spændende…

Efter en nervøs sommer, hvor jeg ofte spurgte mig selv om, hvad det nu var, jeg havde gang i, fik jeg nøglerne den 1. august. Stedet var slidt, beskidt og fuld af mangler, men vi nød at gå i gang med opgaven, og havde heldigvis god erfaring efter renoveringen af snedkerværkstedet i Aalborg (se mere her). Uden så meget som én fridag i august åbnede vi dørene 1. september. På den måned havde vi renoveret hele overetagen og flyttet alt indhold fra Aalborg til Frederiksberg.

Galleri Kvaser - min dejlige oase på Frederiksberg Galleri Kvaser - min dejlige oase på Frederiksberg

Efteråret gik hurtigt, og vi åbnede vores eventlokale i kælderen i november med soloudstilling og flere kreative workshops, både afholdt af mig selv og af kunstnerne.

Galleri Det Gamle Værksted, som galleriet i Aalborg hed, var navngivet sådan, fordi stedet tidligere havde fungeret som snedkerværksted. Jeg følte dog, at med en ny start et nyt sted, skulle vi have et navn, som var evigtgyldigt, mere personligt for mig, og som virkelig rummede essencen af det, jeg ønsker at skabe. Derfor faldt valget på Galleri Kvaser.

Historien om Kvaser

Jeg er kæmpe fan af historie og meget inspireret af vores fantastiske nordiske fortid og forfædres historie. Derfor dykkede jeg ned i den nordiske mytologi, og fandt frem til en helt særlig gud, som længe har levet i skyggerne, glemt af de fleste…

Sagnet siger, at aserne og vanerne havde kæmpet mod hinanden i årevis, men besluttede sig en dag for at slutte fred med hinanden. For at forsegle denne fred spyttede de alle i et kar. Freja, gudinden for kærlighed, syntes det var synd og skam, at dette hellige spyt skulle gå til uden nogen nytte, så hun skabte guden Kvaser ud af karrets indhold.

 

Kvaser var alvidende og den klogeste af alle guder, selv klogere end Odin selv, mener visse. Han drog rundt i menneskenes verden og fortalte og lærte fra sig, men som det tit går med gavmilde mennesker, er der nogen, der vil dem ondt.

 

Dværgene Fjaler og Galer ønskede Kvasers visdom og kraft, og lokkede ham ind i deres grotte, hvor de kvalte ham (deraf navnet Kvaser). Hans blod lod de dryppe ned i et kar, som de sødede honning, så ingen skulle finde ud af, hvad det i virkeligheden var.

 

Drikken, de skabte, kaldes “Kvasers Blod” eller skjaldemjøden, og smager man denne, får man visdom og digterevnen, det vil altså sige evnen til at frembringe kunst og kreativitet til verden.

Kunst med en nordisk vinkel

Jeg syntes, at sagnet om Kvaser passede så smukt ind i vores egen fortælling. Og skal man tro på sagnet, må alle vores kunstnere jo have smagt af skjaldemjøden 😉

Den nordiske vinkel er vigtig for mig, og det gennemsyrer galleriet og mine valg af kunstnere. Alle er danske, og alt er produceret indenfor landets grænser. Jeg synes, det er vigtigt og en spændende mulighed at støtte op om det lokale, de små selvstændige og herigennem ligger også en grøn tankegang – alt er kortrejst, og alt af så høj kvalitet, at det kan følge dig gennem hele livet.

Ligesom jeg selv, har mange af kunstnerne i galleriet en stor kærlighed til norden, vores smukke natur, dyreliv, æstetiske sans, samfund og traditioner (også de nyere). Jeg holder virkelig af vores lille kunstnerfamilie, som idag består af 25 unikke og dygtige mennesker.

Her er nogle billeder at gå på opdagelse i. Du kan også kigge over på galleriets hjemmeside for mere inspiration.

♥ Se Galleri Kvaser ‘s hjemmeside her eller følg vores Instagramprofil her ♥

Fernisering og god stemning

Vores nyeste kunstner Helle Lisberg

 

 

Kunstnerbesøg og nye varer

 

Kreative kvinder til kokedamaworkshop

Forårsstemning

Gavekurv med lækre kunstgaver

 

Skriv en kommentar