Hjemmelavede kort af gamle malerier – kreativ idé til lav selv kort

af Marieduhn

Hjemmelavede kort af gamle malerier - kreativ idé til lav selv kort

Hjemmelavede kort af gamle malerier er efter min mening den perfekte måde at bruge de gamle kasserede værker, som genbrugsbutikkerne rundt om i landet bugner af. Gå efter nogle med flotte farver og lad fantasien arbejde for dig. Her viser jeg, hvordan du laver unikke kort af gamle kunstværker.

Jeg har ofte gået rundt i genbrugsbutikker og kigget på alle de fine gamle malerier, som er end her. Der er så mange af dem, og jeg kan ikke lade være med at bladre dem igennem og beundre motiverne. De gamle guldrammer er også noget, jeg elsker og vil finde på spændende diy’s med. Måske du har nogle idéer til brug af gamle guldrammer?

Problemet med de gamle malerier er bare, at de ligesom ikke rigtig passer ind i en moderne indretning længere. I hvert fald ikke i min! Der er så mange, der ikke koster alverden, så jeg har sat min for at finde en måde at bringe den gamle kunst til ære og værdighed igen – med disse hyggelige hjemmelavede kort.

Maleriet – det skal du gå efter

Jeg fandt mit maleri ved Abbe Pierre klunserne, og kan simpelthen ikke helt huske, hvad det kostede. Min mand siger 200, men jeg mente 75kr – så et sted der imellem!

Det vigtige er, at du går efter et malerier på lærred, for det er nemt og blødt at arbejde. Man kan både få ægte malerier og tryk på lærred, men jeg synes, de ægte malerier er sjovest. Der kan man ofte mærke, at malingen buler ud fra lærredet, og jeg elsker at kunne røre ved kunsten!

Det er lidt forskelligt, hvor meget “materiale”, man kan få ud af forskellige kunstværker, for nogle gange er der store områder, som, når man skærer dem op, bliver lidt kedelige i sig selv. Gå derfor efter malerier, hvor der sker noget på – og måske noget forskelligt fra område til område.

Prøv også: Hjemmelavet sæbe med rosmarin og lavendel

Hjemmelavede kort af gamle malerier - kreativ idé til lav selv kortHjemmelavede kort af gamle malerier - kreativ idé til lav selv kort

Hjemmelavede kort af gamle malerier

Hvis du skal give kortene væk i gave eksempelvis, giver det en flot “finish” at putte kortene i små cellofanposer (se billedet herunder).

Affilierede links indgår

Du skal bruge:
Sådan gør du:
  1. Frigør lærredet fra rammen ved at skære langs kanten med en hobbykniv.
  2. Find de områder af maleriet, du vil bruge og klip firkanter ud, der er 1-2 cm større end åbningen i passepartouten. Jeg brugte stort set alle områder af mit maleri.
  3. Lim først det udklippede stykke fast og herefter bagsiden, der medfølger passepartoutkortet. Der skal ikke bruges for meget lim, så undgå at det løber.
  4. Læg herefter kortet under tryk og lad det tørre. Eksempelvis under en tung bog.
  5. Hvis du vil give kortene væk som gave, er det flot at samle kuvert og kort i en cellofanpose.
IMG_9900
IMG_9927
IMG_9919
IMG_9940

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Hjemmelavede kort af gamle malerier - kreativ idé til lav selv kort Hjemmelavede kort af gamle malerier - kreativ idé til lav selv kort

Skriv en kommentar