Snemænd af birkestammer – den perfekte diy til ægte vinterhygge

af Marieduhn

Snemænd af birkestammer - den perfekte diy til ægte vinterhygge

Snemænd af birkestammer er en god måde at dekorere dit uderum i vintre, hvor der måske ikke helt er sne nok til rigtige snemænd. Hele familien kan tage del i arbejdet, og de kan varieres og få mange forskellige udtryk. Det er den perfekte diy til ægte vinterhygge.

Denne vinter opholder vi os en del i vores hytte i Norge, hvor der er snegaranti det meste af sæsonen. Dog kender vi vist alle de typiske danske vintre, hvor vi skal være heldige, hvis der kommer lidt sne. Derfor er det hyggeligt at kunne skifte den klassiske snemand af sne ud med denne langtidsholdbare løsning.

Hele familien har været med til at lave dem, og de kan stå og pynte både ude og inde. Min mor har strikket huerne – det er ikke min egen spidskompetence – og de er virkelig blevet så fine. Ønsker du selv at lave nogle magen til, så skriv en kommentar herunder, så må jeg se, om ikke jeg kan lokke en forklaring ud af hende 😉

Se andre hyggelige idéer til en kreativ vinter her.

Snemænd af birkestammer - den perfekte diy til ægte vinterhygge Snemænd af birkestammer - den perfekte diy til ægte vinterhygge

Snemænd af birkestammer – trin for trin

Du skal bruge:
  • birkestammer
  • sav
  • boremaskine
  • grillspid af træ eller tandstikker
  • sort tusch
  • Silk Clay
  • huer, eller garn til huer
Sådan gør du:

Sav birkestammerne ud i de ønskede længder. Mine er hhv. 10, 15, 20 og 25 cm lange. Fjern eventuelle sidegrene.

For at skabe en god base for snemanden, tag da den stamme, du vil bruge som bund, og find frem til, på hvilken side den ligger bedst. Du kan gøre undersiden af stammen fladere ved at slibe den lidt.

Bor to huller i oversiden af denne, hvorover den næste stamme kan være indenfor. Stik et grillspyd eller lignende i hullerne, og klip af med en tang, så de er ca. tre cm over stammen. Marker med en tusch på den næste stamme, hvor hullerne på denne skal placeres, og bor disse. Herefter kan du samle de to stammer og fortsætte på samme måde opefter.

Øjne og mund er tegnet på, mens næsen er formet af selvhærdende ler fra Silk Clay. Vil leret ikke binde på stammen, så giv det lidt lim.

IMG_8251-kopi
IMG_8256-kopi
IMG_8252-kopi
IMG_8259-kopi

Find mere inspiration på min Instagram eller Facebook profil, hvor jeg løbende lægger hyggelige idéer og projekter ind 

Snemænd af birkestammer - den perfekte diy til ægte vinterhygge Snemænd af birkestammer - den perfekte diy til ægte vinterhygge

Se også

Skriv en kommentar