Knitrende vinterhygge – til mandelgave, juletræspynt eller børneleg

af Marieduhn

Knitrende vinterhygge - til mandelgave, juletræspynt eller børneleg

Vi drømmer vist alle om en hvid jul, gør vi ikke? Der er noget fortryllende over at vågne om morgenen, efter det har sneet, til en forandret verden, der knitrer og glimter fra alle sider. Det er som om, alle lyde er lavere, på grund af den dyne, der er puttet blidt omkring naturen. Det er i hvert fald sådan, jeg husker snevejr og vinterhygge fra min barndom 🙂

Det er med udgangspunkt i denne stemning – af sne, is og polarvinde – at jeg har lavet de søde forelskede pingviner, der står på toppen af deres isbjerg. Herhjemme står de og pynter som knitrende vinterhygge, men hvorfor ikke bruge dem som mandelgave, juletræspynt eller til børneleg i juledagene?

Dette er min anden artikel udarbejdet i samarbejde med CChobby omhandlende deres nye vintertema, Polarverden. Få mere inspiration her. Pingvinerne er lavet i foam clay, men du kan også lave andre søde dyr, som fx rensdyr og isbjørne – se guide til polardyr her.

Se også: Polarverden – kreativ julepynt med isnende kulde

Knitrende vinterhygge - til mandelgave, juletræspynt eller børneleg   

Jeg har eksperimenteret med at give min snebolde et lille ekstra strejf af kulde, og gjort dem endnu mere knitrende med glitter blandet i. Det er superhyggeligt, når de står og glimter, men det har ikke været let at fange med kameraet – håber I kan forestille jer, hvor fint, det ser ud med glinsende glittersne. Nedenfor er en guide til, hvordan jeg blander glitteret i.

Du skal bruge:

  • kugler af styropor i forskellige størrelser
  • hvid glitter
  • et papir til underlag

Sådan gør du:

  • Drys glitter ud på bordet på bordet under dig. Hav gerne et stykke papir under, så det er lettere at rydde op.
  • Arbejd din foam clay omkring styroporkuglen, og gør laget så jævnt som muligt. Mens du modellerer leret, kan du rulle den i glitteret. Arbejd det gerne ind i leret med fingrende. Det vil blive hængende, når kuglen tørrer op og glitre smukt i lyset.

Et hyggeligt projekt til juledagene med børnene

Polarverdenen kan mere end blot at stå fremme og julehygge – den kan leges med og udbygges på alle mulige måder. Lad børnene selv lave deres egne hyggelige figurer og give dem personlighed, og opbygge en verden af is og sne, de kan lege sig væk i. Da figurerne ikke er alt for julede, kan de bruges hele vinteren igennem og måske særligt i vinterdagene, hvor vi skruer op for indehyggen.

Da figurerne tørrer helt op efter ca. et døgn, kan de leges med uden at gå i stykker. Man kan desuden købe et stort materialesæt, hvor alle materialer til de søde dyr er inkluderet og dertil også et landskab, hvor figurerne kan “bo”. Se materialesættet her.

Mandelgave eller juletræspynt

Du kan også lave et sæt af polardyr og give dem snor i toppen til at hænge på juletræet. Hertil kunne også hænge glitrende snebolde lavet, som jeg beskriver ovenfor. Eller hvad med at bruge polardyrene som en hyggelig hjemmelavet mandelgave? Hertil ville jeg enten lave en pingvin, et rensdyr og en isbjørn, som vil udgøre et sæt. Eller to pingviner, der står omkring et hjerte ♥

Se også: Opskrifter og idéer til hjemmelavet julebag, juleknas og andre lækkerier

Knitrende vinterhygge - til mandelgave, juletræspynt eller børneleg

Se også

Skriv en kommentar