Polarverden – kreativ julepynt med isnende kulde

af Marieduhn

Juletræer og stjerner, kugler og kranse, nisser og kræmmerhuse, ja fortsæt selv rækken. Der er mange smukke og dejlige ting, vi kan udsmykke vores hjem med op til jul, lyse op med i den mørke årstid, og bare rigtig familiehygge omkring – både af de spiselige ting og de kreative sysler. Jeg har her arbejdet med nogle for mig nye materialer og lavet kreativ julepynt, der oser af sne og kulde og budt de søde dyr fra vores iskolde poler velkommen i årets juledekorationer.

Jeg har længe gerne ville lave et kreativt samarbejde med CChobby, og var glad for at få muligheden her med introduktionen af deres nye juletema, Polarverden. CChobby er en netbaseret virksomhed med nærmest alt indenfor hobbyartikler. Jeg har handlet der en del allerede – især når jeg har købt ind til mine skoleklasser, da man kan købe nogle store økonomisæt, som er rigtig praktiske i den sammenhæng. De har dog også masser af hybbyartikler til privat brug, og jeg er her gået på opdagelse i  den iskolde juleverden, med inspiration hentet fra både syd- og nordpolen.

Det er vel temmelig klassisk, at nisser og julemænd spiller en stor rolle i vores julepynt, men her er vinklen drejet ud mod de store polare vinterlandskaber med is og sne, og på sydpolens pingviner og nordpolens rensdyr og isbjørne – i en hyggelig og nuttet udgave 🙂 Jeg har placeret dem på hver sit “isbjerg”, som et bud på et moderne julelandskab.

De tre polardyr er formet i foam clay, som er nemt at arbejde med og modellere i de faconer, man gerne vil. De er modelleret op omkring en keglekrop af styropor og dekoreret med øjne, næser og gevir. Foam clay er en slags modellervoks eller ler, som er supernem at arbejde med, da den hverken sviner eller smitter af på bordet eller skal brændes i en ovn. Den skal blot formes og tørre natten over – og børnene elsker den! CChobby har en guide til de tre polardyr, som er rigtig fin at følge: Guide til polardyr.

En lille bøtte foam clay rækker til omkring 3 dyr, og du kan med fordel købe en stor bøtte af den hvide foam clay til landskab.

Prøv også: DIY islanterne til de mørke aftener

   

Du skal bruge:

  • materialesæt til polardyr – find det her
  • styroporkugler – jeg har brugt str. 4, 6, 8 og 10
  • 3 metalfødder
  • 1 pakke metalstænger
  • hvid foam clay
  • skolelim

Sådan gør du:

  1. Lav først de forskellige dyr i foam clay – se guiden her.
  2. Beklæd de forskellige styroporkugler med den hvide foam clay, ved at modellere de op omkring i et jævnt lag og presse den ind til kuglen. Sørg for, at der ikke er huller, hvor man kan se styroporen igennem. Lad den tørre omkring et døgn.
  3. Nu skal kuglerne monteres: Varm metalstangen op med en lighter, og pres den forsigtigt igennem midten af styroporkuglen. Arranger kuglerne i den rækkefølge, du synes, og monter metalstangen på foden.
  4. Afslut med at montere polardyrene på toppen af isbjerget. Hvis dit isbjerg er højere end metalstangen, kan du lime dem fast med skolelim.

 

IMG_7399
IMG_7403
IMG_7401
IMG_7404

Imens jeg har arbejdet med de hyggelige dyr, har jeg tænkt på engang, jeg rejste til Nordkap i Nordnorge, hvor det vrimlede med rensdyr. De løb på sletterne og i vejkanten, så vi skulle passe på ikke at have for meget fart på, når vi kørte. Isbjørne og pingviner har jeg aldrig set i naturen, men vi drømmer lidt om en rejse til Svalbart, for måske at se en isbjørn eller to 😉

Projektet her er både for børn og vokse. Jeg har lavet dem på en dekorativ måde, og har dem stående og hygge på en hylde i mit hjem sammen med andet julepynt, og derfor har jeg limet dyrene fast. Laver man dem sammen med børn, er det dog oplagt, at børnene kan lege med dyrerne og den verden, de hører hjemme i.

TIP!

Du kan også montere snore i toppen af dyrerne og hænge dem på juletræet, eller bruge dem i en krans som hyggelig dekoration. Desuden kan kuglerne beklædes med hvidt foam clay og drysses med glitter, for en ekstra isnende effekt, og bruges i kranse og andre juledekorationer.

♥♥♥

Prøv også: Last minute servietringe DIY

Se også

Skriv en kommentar