Velduftende vasketøj med æteriske olier – simpel guide

af Marieduhn

Velduftende vasketøj med æteriske olier - simpel guide

Nyvasket velduftende vasketøj er skønt. Især hvis det har hængt til tørre udenfor, så det dufter af frisk natur og himmel. I vinteren kan det dog være svært i perioder at tørre tøj ude, og så ender det gerne i tørretumbleren i stedet, hvor det kan få en lidt kedelig lugt. Derfor tyer jeg til andre midler, nemlig essentielle olier og tørrebolde. Her er en simpel guide til velduftende vasketøj med æteriske olier.

Jeg har altid brugt uparfumeret vaskepulver, faktisk bruger jeg udelukkende Neutral. Både fordi vi i min familie altid har døjet en del med allergi og eksem, men også fordi jeg ikke er vild med duften af kemisk parfumeret vaskepulver.

Et supergodt alternativ til de perioder af året, hvor tøjet ikke kan hænge ude og tørre, er at bruge essentielle olier og tørrebolde. Essentielle olier er helt naturlige, og jeg selv har aldrig haft problemer med at bruge disse i moderat omfang. Desuden hjælper tørreboldene med at optimere tørretiden, og dermed spare på ressourcerne.

Jeg ville helst have haft tørreboldene i uld, men kunne simpelthen ikke opstøve dem. Disse er fra Jysk og fungerer udemærket (de skriger bare lidt i farven!). Se et stort udvalg af æteriske olier her (reklamelink).

Velduftende vasketøj med æteriske olier

Du skal bruge:

  • 2-3 tørrebolde.
  • essentielle olier – vælg dine favoritdufte.

Sådan gør du:

  • Dryp en 5-10 dråber olie på tørreboldene. Olierne kan variere i, hvor kraftigt, de dufter, så prøv dig lidt frem. Det afhænger også af, hvor meget dit tøj skal dufte. Jeg er meget glad for bergamot-duften til mit tøj, og lavendelduft til mit sengetøj.
  • Læg dem ind i tørretumbleren med det våde tøj og tumbl som du plejer. Jeg bruger gerne to-tre tørrebolde ad gangen alt efter, hvor meget tøj, jeg kører. Når du tager det ud, dufter tøjet dejlig forfriskende.

Forskellige dufte til forskellige typer vasketøj

Jeg kan godt lide de friske dufte til mit tøj. Det kommer helt tæt på mig, så det er også vigtigt, at duften ikke bliver for skarp. Bergamot dufter forfriskende og skøn, ligesom de forskellige citrusdufte også gør. Til mit sengetøj bruger jeg lavendel, da det er en dejlig beroligende duft, og det er skønt, når den breder sig i soveværelset. Til håndklæder kunne jeg nok godt finde på at bruge cedertræolie eller rosmarin, men her eksperimenterer jeg stadig 🙂

Læs også: DIY hjemmelavet sæbe med lavendel og rosmarin

Velduftende vasketøj med æteriske olier - simpel guide

Se også

Skriv en kommentar