Dekorer med neglelak – og byd foråret velkommen

af Marieduhn

DIY upcycling: dekorer med neglelak

Smukke kunstneriske kopper dekoreret med neglelak er en frisk og farverig opdatering til mit kontor – lige til at byde foråret velkommen med 😀

Er jeg den eneste, der har en helt overfyldt taske stående på badeværelset med neglelak, man enten er blevet træt af, eller som er blevet lidt for gammel? Der er ikke nogen grund til at smide det ud, for det kan bruges til mange sjove ting – som for eksempel til en lille frisk og forårsskøn opdatering i kontoret, eller hvor man nu lige synes, det passer ind.

Åh forår! Det kom da lige i rette tid!! Jeg er virkelig helt optaget af at skulle have farver ind i mit hjem for tiden – jo flere jo bedre. Det er både i garderoben, hvor jeg har givet mig selv forbud mod at købe sort, men også i indretningen. Jeg tog faktisk allerede hul på foråret for en måned siden, for jeg har simpelthen bare været i forårshumør – og er der så nogen grund til andet?

Og det kan man da heldigvis også se her på bloggen – og det fortsætter længe endnu – det kan jeg garantere 😉

Se også: DIY vaser af gamle glaspærer

DIY upcycling: dekorer med neglelak  

Du skal bruge:

  • En gammel skål / dyb tallerken
  • Forskellige neglelakker
  • Hvide kopper, skåle, potter, planteskjulere…
  • Vand

Sådan gør du:

  1. Fyld vand i den skål, balje eller anden beholder, du ønsker at bruge. Det er lettest, hvis din genstand kan dyppes helt heri. Vær opmærksom på, at farverester godt kan sidde fast herpå, så vælg ikke din ynglingsskål.
  2. Hæld de forskellige neglelakker i og rør evt. rundt for at mikse dem sammen.
  3. Dyp den genstand, du gerne vil have motivet på, ned i skålen, mens du drejer den – for at få motivet på så stor en flade som muligt.
  4. Stil til at tørre på en avis eller et stykke køkkenrulle.

Tip!

Der er ingen grund til kun at holde sig til de små kopper, som jeg har gjort. Den samme teknik kan sagtens bruges på større emner som planteskjulere eller potter. Eller hvad med påskeæg..? Ligemeget hvad, er det en skøn måde at “peppe” lidt op i kedelige ting 😉

Se også: DIY påskeæg med fjer

I videoen herunder viser jeg, hvordan man gør. Jeg brugte det et år til julegaver, hvor jeg lavede videoen sammen med Beboer Bladet 🙂

   DIY upcycling: dekorer med neglelak

Se også

10 kommentarer

Karen 26/06/2019 - 09:24

De er rigtig fine og jeg har tænkt mig at prøve at lave det med en 1. klasse. Men jeg kan ikke forstå at der ikke skal andet end neglelak i skålen – ingen vand eller eddike eller..??

Svar
Marieduhn 27/06/2019 - 16:19

Hej Karen

Hvor er det godt at høre, at du vil kaste dig ud i projektet. Det skal de små rødder nok blive glade for 🙂
Du har helt ret (og det er da også en forglemmelse fra min side!). Der skal vand i baljen. Så meget, at den genstand, de arbejder med, kan dyppes deri. Det får jeg rettet med det samme!

Jeg har også lavet et lidt større projekt (hvor du kan se en step-by-step guide) ud fra samme teknik her: https://www.byduhn.com/upcycling-af-vaser-nordisk-simpelt-og-unikt/
Det kunne man måske lave med lidt større børn, eller bare til sig selv 😉

God fornøjelse med projektet <3
Knus herfra

Svar
Camilla 07/03/2018 - 07:52

Hvor er det bare en god idé! Det ser så fint ud (:

Svar
Marieduhn 07/03/2018 - 19:34

Tak skal du have 🙂

Svar
BLOGBYCC 06/03/2018 - 20:44

Det er altså bare mega cool, det må jeg forsøge mig med :-* <3

Svar
Marieduhn 07/03/2018 - 19:34

Tusind tak skal du have <3
Og pøj med det 😉

Svar
Emilie ildstEin 06/03/2018 - 13:57

Hvor er de flotte!😍

Svar
Marieduhn 07/03/2018 - 19:33

Mange tak <3

Svar
Frk mejer 06/03/2018 - 13:44

SIkke eN god ide!

Svar
Marieduhn 07/03/2018 - 19:33

Tak skal du have 🙂

Svar

Skriv en kommentar