Alene i Telemarken del 6 – godt hjemme igen <3

af Marieduhn

Jeg er hjemme igen i København efter at have brugt en lille måneds tid i hytten i Norge. Det har været virkelig fantastisk at kunne rive de uger ud ad kalenderen og fordybe mig i de ting, jeg havde sat mig for at gøre. Og nu glæder jeg mig til alle de ting, jeg har foran mig i København – og så er det jo forresten snart februar, og dermed én måned nærmere forår 😀

Kender du det der med at føle lidt “blues” efter en fantastisk ferie? Eller hvad med efter-festival-melankoli? Jeg kender det i stor stil, og har læst lidt op på, at det faktisk er et ret almindeligt fænomen, der især rammer kvinder. Jeg skal altid lige ned og vende en tur, efter jeg er kommet hjem fra rejser – og det er som om, at jo mere fantastisk rejsen var – jo mere tid skal jeg regne med at bruge til lige at “komme mig” igen. Men bum, sådan er det jo bare, og nu er der ved at være gang i den igen her på hjemmefronten hos mig i København <3

For et par dage siden gik jeg mig en tur ned til Strandparken, hvor jeg hørte fuglesang. Ih, hvor er det skønt at mærke de første tegn på foråret – her en måneds tid inden det kommer. Skyndte mig herefter til blomsterhandleren og købte forårsblomster – det er da en skøn årstid, vi har foran os. Jeg har en masse projekter for, bl.a. noget til fastelavn og til påske. Desuden skal der bages fastelavnsboller, plantes chiliplanter og en masse andre skønne ting, der hører sig til.

DIY islanterne   DIY fuglekugler vinter

Men inden jeg for alvor kaster mig ud i alt det, vil jeg lige afrunde min tid i Norge. Jeg har lavet alle mulige projekter, blandt andet min fine islanterne her, som jeg blev ret glad for på de mørke aftener. Fik også lavet små fuglekugler, som jeg håber, at fuglene stadig er glade for deroppe.

Jeg havde tid til bare at ligge i badekarret og læse nogle gode bøger, bl.a. læst Det ensomme Hjerte af Tom Buk-Swienty, og nu har jeg snart gnavet mig igennem Ken Follet’s Giganternes Fald, som jeg helt sikkert kommer til at anbefale, når den lige er læst helt færdig 😉

Jeg fik desuden lavet nogle spændende lækkerier, blandt andet de lækre cookies med chokoladestykker og min smukke mandarinlikør. Og så var jeg bare kæmpefan af mine hjemmelavede marokkanske omeletter.

Opskrift hjemmelavede cookies   Opskrift hjemmelavet mandarinlikørOpskrift marrokansk omelet

Jeg har også lært meget om det at bo helt alene i en hytte langt væk fra alting – og få det til at fungere på trods af udfordringer. Jeg kæmpede en del med strømafbrydelser og opdagede også, hvor udfordrende det kan være, når så store mængder sne falder, at man ikke kan bevæge sig ret meget omkring – med mindre man tager ski på 😉 Men det var også ligesom meningen med denne rejse – at udvikle mig, og jeg tror, det er meget sundt at sætte sig selv lidt på “prøve” med jævne mellemrum. Jeg har allerede bestemt mig for at rejse tilbage engang i foråret, når sneen begynder at smelter, og jeg kan tage bilen derop og dermed være mindre isoleret.

Jeg lister lige min følgeton af “Alene i Telemarken” herunder, som jo er inspireret af de fantastiske Dr1 programmer Alene i Vildmarken. De beskriver i store træk mine oplevelser <3

Føletonen:

Alene i Telemarken del 1 – om strømafbrydelse, alenetid og sne i rigelige mængder

Alene i Telemarken del 2 – om at bygge en snemand og lave noget unyttigt

Alene i Telemarken del 3 – den der magiske natur

Alene i Telemarken del 4 – hvad man gør, når sneen bliver for dyb

Alene i Telemarken del 5 – om maskingeværer, strømafbrydelser, hashdyrkning og noget generelt “skummelt”

Se også

Skriv en kommentar