Boganbefaling: Kystens Fortællinger – hyggelig højtlæsning for børn

af Marieduhn

Boganbefaling til højtlæsning for børn

… eller alle, der har lyst til gode sagn og mystiske fortællinger.

Kender du Sælpigen, Kæmpen og Kællingen eller til øen Diskos’ flytning? I Kystens Fortællinger møder man et væld af disse fantasivæsener fra forskellige steder i norden. Bogen indeholder en samling af myter og sagn fra Grønland, Færøerne, Sameland og Norge, og jeg er blevet så glad for den, at jeg nu anbefaler min første børnebog 😉

Jeg har altid været vild med at høre sagn og myter, og det var især min far, der fortalte myter hjemme hos hjemme hos mig. Jeg husker tydeligt, hvordan han fortalte for os børn, når vi kørte langt i bilen, for at få tiden til at gå – det var historier fra Saxos Danmarkskrønike. Bl.a. derfor læser jeg engang imellem selv nogle sagn og fortællinger, og er især glad for dem her fra norden.

I Kystens Fortællinger er det sagn fra kystområder i de forskellige lande, og man opdager hurtigt, at der er mange ligheder og ting, der går igen. Som fx de mystiske flydende øer. Man kan også mærke, at det er fortællinger fra mennesker, der levede i og med naturen på en anden måde, end vi gør idag – og som var langt mere afhængige af den.

Bogen er delt ind i forskellige emner som Søvæsner, Havkvinden eller Marmælen, og da det er korte historier, er de perfekte som højtlæning for børn. Også til at blive klogere på mennesker i Norden. Der er desuden gode billeder, man kan kigge på og tale om undervejs.

Jeg elsker højtlæsning og har gjort det en del i min tid som lærer. Det er fantastisk at se, hvordan børn bare kan forsvinde væk i ens stemme og danne billeder i deres hoveder, mens man læser. Jeg håber, at mange forældre stadig har tid til de hyggelige godnathistorier, og til det, er her min første børnebogsanbefaling givet videre 🙂

Kender I nogle gode børnebøger til højtlæsning? I må meget gerne dele her.

Boganbefaling til højtlæsning for børn

Se også

Skriv en kommentar